| Mobile | RSS

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Idős sértettet fosztott ki – vádat emelt az ügyészség


   6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.
    Tel.: (62) 622-651 • (62) 622-680 • Fax: (62) 622-689
          E-mail: csongrad-csanad.fou@mku.hu

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal a nővel szemben, aki tavaly februárban egy idős, mozgásában korlátozott férfi pénztárcáját tulajdonította el.

A vádirat szerint a vádlott 2020. február 27. napján délután egy óra körüli időben jelent meg az egyik megyebeli faluban lakó ismerősénél látogatóban, de oda őt nem engedték be. Az utca túloldalán éppen akkor állt ki a gépkocsijával a 85. életévében levő, mozgásában erősen korlátozott sértett, aki a kapu becsukását követően akart elindulni.

A vádlott látva a sértett állapotát, az éppen az autójába visszaszálló férfihoz lépett és a vezetőülés felőli nyitott ajtón keresztül pénzt kért tőle. A sértett nem volt hajlandó pénzt adni a vádlottnak, aki azonban továbbra is rámenősen, erőszakosan kérte azt, egyre közelebb hajolva. Az idős férfi próbálta a nőt kézzel elnyomni magától, azonban ez nem járt sikerrel, mivel a vádlott észrevette a sértett kabátjának bal zsebében levő irattárcát, amelyet egy hirtelen mozdulattal onnan kikapott.

A vádlott ezt követően a pénztárcával mintegy két-három méterre eltávolodott a sértettől, aki próbálta azt visszakérni. A nő a pénztárcából végül kivett 15.000 Ft-ot, majd azt visszadobta a sértett felé és a helyszínről elsietett.

A gépjárműben ülő sértett idős koránál és betegségénél fogva a bűncselekmény elhárítására és a javainak visszaszerzésére nem volt képes.

A bűncselekménnyel okozott kár az eljárás során nem térült meg.

A járási ügyészség a vádlottat kifosztás bűntettével vádolja.

Az eljárás során kezdetben őrizetben, majd bűnügyi felügyelet hatálya alatt álló vádlott bűnösségéről a Makói Járásbíróság fog dönteni.

Szeged, 2021. január 5.

                       Dr. Kopasz Zsolt                          főügyész  
Leave a Reply 123 megnézve, 1 alkalommal mai nap |