| Mobile | RSS

Itt van Gyurcsányék nagy bejelentése: Hazafias kormányt szeretnénk

2021.01.05.

Az ellenzéki pártok vezetői közös sajtótájékoztatón beszéltek arról, mik lesznek a közös kormányzás alapelvei, sarkalatos pontjai. Nagyon fárasztóra, és hiteltelenre sikerült. Hamarosan írásos formában frissítjük cikkünket.

Jakab és Gyurcsány nagyon kemény dumát engedett el….

Frissítés (1):

A sajtótájékoztatón Jakab Péter, a Jobbik elnöke felidézte: az elmúlt hónapokban a pártok megalkották, az elnökök pedig jóváhagyták azt a dokuemntumot, amit ma ünnepélyesen aláírnak, és ami a közös ellenzéki kormány kormányzási alapelveit mutatja be. Ezek garantálják azt, hogy Magyarország 2022 után jobb hely lesz annál, mitn amilyen az elmúlt 30 évebn volt – fogalmazott.

Az ellenzéki pártok vállalják, hogy megteremtik a társadalmi békét, véget vetnek a gyűlölködésnek, és betemetik a társadalmi árkokat. Azt keresik, ami összeköt, nem ami elválaszt – tette hozzá a politikus. Hangsúlyozta: az ellenzéki kormány mindenkit képviselni fog, aki magyarnak vallja magát, nem hat párt, hanem 15 millió magyar kormánya lesz.

Frissítés (2):

A demokratikus jogállamról Fekete-Győr András Momentum-elnök beszélt. Szabad ország, szabad sajtó, szabad tudomány, szabad oktatás, szabad művészet: nem egyetlen ember akarata lesz a meghatározó, hanem a polgárok közös akarata, sorolta. Vége lesz az oligarchák hatalmának, leszámolnak a korrupcióval, egyetlen bűn sem marad büntetlenül, Magyarország a törvényes rend országa lesz, ígérte meg Fekete-Győr András

A „jövőbe tekintő kormányzásról” Schmuck Erzsébet LMP-társelnök beszélt. Olyan kormányt akarnak, amely minden döntésnél figyelembeveszi a fenntarthatósági szempontokat, védi a természeti értékeket és örökséget, és kezeli a demográfiai válságot is. Arról, hogy megmaradnak-e a Fidesz-kormányok családügyi intézkedései, nem beszélt, csak annyit mondott, hogy olyan intézkedéseket hoznának, amelyekkel „minden család felelősséggel tud gyermeket vállalni”. Az LMP-társelnök közölte:a bevándorlás ügyét a nemzeti kormány kezében tartanák – az EU-ban ez eleve tagállami hatáskör –, plusz fellépnének az embercsempészet és az illegális migráció „minden formája” ellen.

Nem hagyjuk magukra az időseket, betegeket, szegénységben élőket, vette át a szót Szabó Tímea Párbeszéd-társelnök. Ehhez ingyenes és jó minőségű oktatás, szociális ellátás, egészségügy és kultúra kell. Tisztességes nyugdíjt is ígért. Közölte: a közteherviselést ennek megfelelően át fogják alakítani,aki tehetős, több adót fog fizetni, a mostani egykulcsos szja-nak tehát vélhetően lőttek, ha a hatpárti ellenzéki szövetség kerül kormányra.

Igazságos gazdaságról beszélt Kunhalmi Ágnes MSZP-társelnök, aki lényegében Szabó Tímea témáját bővítette ki. Olyan oktatásra van szükség, ami lehetővé teszi a társadalmi felemelkedést. Tisztességes verseny így lesz ugyanis. Méltányos közteherviselésről is beszélt, amibe bevonná a nagyvállalatokat és a „felső tízezert” is, jelentsenek ezek bármit is. Tisztességes munkáért tisztességes bér és nyugdíj kell járjon, a magyar bérszínvonalnak meg kell közelítenie a nyugat-európai szintet, eltörlik a rabszolgatörvényt, a leszakadó régiókat jobban kell támogatni.

Feri az alábbiakat adta elő:

Az európai Magyarországról Gyurcsány Ferenc DK-elnök, volt miniszterelnök beszélt, aki szerint az EU nem tökéletes, sőt, az ő ízlésének messze van a tökéletestől, de még így is az eddigi legfontosabb történelmi választása az országnak.Hazafias és európai kormányt szeretnének, így, együtt, zárta a sajtótájékoztatót Gyurcsány.

Az ezen pontokat tartalmazó dokumentumot az általuk sajtótájékoztatónak nevezett online stream végén aztán alá is írták a politikusok.

(Vadhajtások.hu – ATV – Azonnali)

fecsego.eu/vadhajtások.hu

Leave a Reply 123 megnézve, 1 alkalommal mai nap |