| Mobile | RSS

Itt a fordulat Trumptól: átadja a hatalmat Bidennek

Itt a fordulat Trumptól: átadja a hatalmat Bidennek

2021. január 07. 10:24Portfolio

A novemberi választások óta először nyilatkozta azt Donald Trump amerikai elnök, hogy január 20-án elhagyja a Fehér Házat és békésen átadja a hatalmat Joe Bidennek.

„Bár egyáltalán nem értek egyet a választás eredményével és a tények engem támasztanak alá, január 20-án ettől függetlenül békés hatalomátadás lesz” – nyilatkozta Trump elnök Dan Scavino médiamenedzserének Twitterén keresztül. Hozzátette: tovább „harcol” majd, hogy „csak a legális szavazatokat számítsák be.”

Azért Dan Scavinónál posztolt Trump, mert az elnök fiókját letiltotta a Twitter.KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK2021. 01. 07.

Örökre száműzheti Trumpot a Twitter – Egyelőre ideiglenes tiltást kapott

Trump valószínűleg azért döntött úgy, hogy felhagy a hatalomhoz való ragaszkodásával, mert tegnap támogatói megostromolták és szétverték a Capitoliumot. Az incidens során négyen meghaltak és Trump kabinetje is arról egyeztet zárt ajtók mögött, hogy erre az utolsó két hétre el kellene mozdítani az elnököt a 25. alkotmánykiegészítés segítségével.KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK2021. 01. 07.

Biztonságosnak nyilvánították a Capitoliumot – Négy ember meghalt, többen súlyosan megsérültek a támadás során

2021. 01. 07.

Trump kabinetje az elnök elmozdítását fontolgatja

Annak ellenére, hogy tegnap elfoglalták és megrongálták a Capitoliumot a tüntetők, ma a kongresszus mégis összeszámolta az elektori szavazatokat. A kétkamarás ülés során 306-232 szavazattal Joe Biden demokrata elnökjelölt győzelmét deklarálták. 

Tegnap este nyolckor ültek ismét össze a képviselők és a szenátorok, miután több órás munkával kiűzték a rendfenntartók a tüntetőket a Capitoliumból. 

Több republikánus képviselő is meg akarta vétózni Georgia és Pennsylvania szavazatainak összesítését, de az erőszakhullám hatására inkább elfogadták ők is az eredményt.

Joe Biden elnöki beiktatására január 20-án kerül sor.

Címlapkép: Win McNamee/Getty Images

fecsego.eu/portfolio

Leave a Reply 53 megnézve, 1 alkalommal mai nap |