| Mobile | RSS

Rendkívüli: Újabb bejelentést tett Orbán vírusügyben//Výnimočné: Orbán vydal ďalšie oznámenie v prípade vírusu

2021. 01. 08.

A miniszterelnök azt kérte, ameddig nincs elég vakcina, mindenki rendezkedjen be arra az életre, amit a jelenlegi keretek adnak.

Az operatív törzs üléséről érkezett Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádióba, ahol ma szinte kizárólag a magyar járványhelyzetről beszéltek.

Orbán Viktor elmondta, hogy 42 519 egészségügyi dolgozót oltottak eddig be. A héten elkezdődött az oltás a négy legnagyobb idősotthonban is, és

a hétvégén minden, 150 főnél több idős lakóval rendelkező otthonban elkezdődhet az oltás.
Orbán szerint csökken a fenntartás az oltásokkal szemben. Az idősotthonok lakóinak 80, a dolgozók 50 százaléka vállalja az oltást, ezen szerinte van még mit javítani.  “Én is be fogom magam oltatni, amikor sor kerül rá, nekem is van egy kijelölt helyem, látni fogják, hogy ezt én is megteszem.”

Szerinte kevés vakcina érkezett eddig az országba (80 ezer ember számára elég), majd bejelentette,

FEBRUÁRIG MEGHOSSZABBÍTJÁK A JELENLEGI KORLÁTOZÓ INTÉZKEDÉSEK HATÁRIDEJÉT.

Tehát a többi között marad a középiskolai digitális oktatás, a kijárási, gyülekezési és rendezvénytilalom, a 19 órai boltzár.

Orbán arról beszélt, más országokban gyakran változnak a szabályok, ő nem szeretné azt rángatni, a kiszámíthatóság is fontos.

Orbán azt mondta, ameddig nem érkezik elég vakcina, rendezkedjen be mindenki arra az életre, amit a jelenlegi keretek adnak.

Azt, hogy erre meddig van szükség, nem tudni: a műsor legvégén ugyanis azt mondta, ha csak a nyugati vakcinára támaszkodunk, több hónapig kell a korlátozásokat fenntartani.

Ha találunk máshol biztonságos és bevált vakcinát, akkor fel tudjuk gyorsítani a folyamatot.

fecsego.eu/BalraMagyar

Výnimočné: Orbán vydal ďalšie oznámenie v prípade vírusu

  1. januára 2021 | príspevok Ústavný súd, Aktuálne správy, Udalosti, Súd / Prokuratúra / Súdna rada v Segedíne, Ministerstvo spravodlivosti, Obrázky života / bulvár, Tlačová miestnosť EÚ, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Chattering News, Blog šéfredaktora, HITA, Verejný život, Maďarské Helsinky Komisia, Nav, Nébih, policajné správy, segedínsky tribunál, Biely dom
    01/08/2021

Predseda vlády požiadal, aby pokiaľ nebude dostatok vakcín, mali by sa všetci usadiť v živote, ktorý poskytuje súčasný rámec.

Viktor Orbán pricestoval do rozhlasu Kossuth v piatok ráno zo stretnutia operatívneho štábu, kde dnes hovorili takmer výlučne o maďarskej epidemickej situácii.

Viktor Orbán uviedol, že doteraz bolo očkovaných 42 519 zdravotníckych pracovníkov. V priebehu týždňa sa začalo očkovať aj v štyroch najväčších domovoch dôchodcov a

cez víkendy sa očkovanie môže začať v ktoromkoľvek dome s viac ako 150 staršími obyvateľmi.
Podľa Orbána klesá údržba proti vakcínam. Osemdesiat percent obyvateľov domovov dôchodcov a 50 percent pracovníkov vykonáva očkovanie, podľa neho je ešte čo zlepšovať. “Idem sa zaočkovať, keď sa to stane, mám tiež určené miesto, uvidia, že to robím tiež.”

Povedal, že do krajiny doteraz prišlo niekoľko vakcín (dosť pre 80 000 ľudí), a potom oznámil

TRVANIE AKTUÁLNYCH OBMEDZENÝCH OPATRENÍ SA PREDĹŽÍ AŽ DO FEBRUÁRA.

Takže okrem iných, stredoškolské digitálne vzdelávanie, zákaz vychádzania, zhromažďovanie a zákazy akcií, 19-hodinový zámok obchodu zostane.

Orbán hovoril o tom, ako sa pravidlá často menia v iných krajinách, nechce to trhať, dôležitá je aj predvídateľnosť.

Orban uviedol, že kým nepríde dostatok vakcín, nech sa každý uspokojí so životom, ktorý poskytuje súčasný rámec.

Nie je známe, ako dlho to bude potrebné: na samom konci predstavenia uviedol, že ak sa budeme spoliehať iba na západnú vakcínu, obmedzenia budú musieť zostať niekoľko mesiacov.

Ak nájdeme bezpečnú a osvedčenú vakcínu inde, môžeme proces urýchliť.

fecsego.eu/BalraMagyar

Leave a Reply 107 megnézve, 1 alkalommal mai nap |