| Mobile | RSS

A Fidesz 800 millióért vett magának irodát Brüsszelben

BELPOLITIKAKÖZÉLETFrissítve: 2021 jan 13.

Brüsszel, 2021. január 7. A koronavírus-járvány utáni helyreállítási alapot reklámozó óriásplakát az Európai Bizottság brüsszeli székházának, a Berlaymont-épületnek a homlokzatán, a Schuman téren 2021. január 7-én. MTI/EPA/Olivier Hoslet

Megosztás

Egy patinás, százéves brüsszeli ház egy teljes emeletével bővült a Fidesz pártalapítványának ingatlanportfóliója szeptemberben – tudta meg a HVG.

Az irodának megszerzett ingatlan a belga főváros egyik legfrekventáltabb pontján, az unió főterének is nevezett Schuman téren van.

Az Európai Bizottság központi épületére, a Berlaymont-ra néző, összesen 506 négyzetméternyi irodaterülethez 2,274 millió euróért, vagyis több mint 800 millió forintért jutott hozzá az Szövetség a Polgári Magyarországért Alapítvány.

A HVG azt írja, hogy az alapítvány nem az ingatlanokat vette meg, hanem azt a belga vállalkozást, amely abban tulajdonos volt.

A lap megjegyzi, hogy a Fidesz pártalapítványa évek óta készül rá, hogy megvesse a lábát külföldön: fontos európai fővárosokban szeretnének irodát nyitni, hogy ellensúlyozzák a Magyarországról külföldre eljutó, szerintük gyakran egyoldalú és kiegyensúlyozatlan híreket, és bemutassák „a valódi Magyarországot”.

fecsego.eu/OLKT

Leave a Reply 40 megnézve, 4 alkalommal mai nap |