< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, EE Minisztériuma, Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, HITA, Közélet, Magyar Helsinki Bizottság, Szegedi Törvényszék, White House / Blog article: CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Nem is lopták el az övtáskáját, pedig azt állította – vádemelés

| Mobile | RSS

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Nem is lopták el az övtáskáját, pedig azt állította – vádemelés


    6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.
     Tel.: (62) 622-651 • (62) 622-680 • Fax: (62) 622-689
             E-mail: csongrad-csanad.fou@mku.hu 

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a helybeli férfival szemben, aki tavaly tavasszal valótlan tartalmú feljelentést tett a rendőrségen.

A vádirat szerint a férfi 2020. május 8. napján, az esti órákban ittas állapotából kifolyólag Hódmezővásárhelyen elvesztette az övtáskáját, melyben mobiltelefonja, okiratai valamint 500 Ft készpénze volt. Annak érdekében, hogy családja előtt leplezze a történteket, másnap bement a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságra, és ott feljelentést tett, melyben valótlanul azt adta elő, hogy az ittas állapotát kihasználva ismeretlen tettes lecsatolta derekáról az övtáskáját és azzal elfutott. Valótlan bejelentésében leírást is adott az állítólagos lopás elkövetőjéről is.

Két hét után a vádlott beismerte, hogy az övtáskát valójában elveszítette, így a lopás vétsége miatt indult nyomozást a nyomozó hatóság megszüntette, s hatóság félrevezetése miatt eljárást indított.

A vádlottat a járási ügyészség hatóság félrevezetésének vétségével vádolja, melyet az követ el, aki hatóságnál büntetőeljárás alapjául szolgáló olyan bejelentést tesz, amelyről tudja, hogy valótlan. A cselekmény két évig tartó szabadságvesztéssel büntetendő.

A vádlott bűnösségének kérdésében a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.

Szeged, 2021. január 14.

dr. Kopasz Zsolt
főügyész

Leave a Reply 32 megnézve, 1 alkalommal mai nap |