< Böngészés > Főoldal / dr.Benyik atya blogja, EE Minisztériuma, Életképek/bulvár, főszerkesztő blogja, Közélet / Blog article: Reménysugár? Gulyás Gergely szerint két lehetőség van a korlátozások enyhítésére

| Mobile | RSS

Reménysugár? Gulyás Gergely szerint két lehetőség van a korlátozások enyhítésére

január 14, 2021 Jabronka Richárd Hírek 0

Kép forrása: MTI

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az év első kormányinfóján többek között arról számolt be, hogy túljutott az ország a járvány második hullámának csúcsán, az oltást pedig nem teszik kötelezővé.

A miniszter az adatközléssel kapcsolatban azt mondta, hogy “a kormányzati adatközlés minden szinten pontos volt, Magyarország a legszigorúbb mércének is megfelelt, amikor adatokról számol be”.

Gulyás kiemelte, fent kell tartani a világos szabályokat, ezért “nem vitás, hogy a szabályok betartása a garanciája annak, hogy a járvány második hulláma lefelé tartson.”

“Két lehetőség van az enyhítésre: az egyik, ha a járványgörbe továbbra is alacsonyan lesz, és olyan kevés lesz a megbetegedettek száma, hogy megtehetjük, a másik lehetőség pedig, hogy ha sikerül az átoltottságot annyira növelni, hogy nem kaphatják el a legveszélyezetettebb a vírust”

– mondta. A mostani számoknál még sokkal kevesebb megbetegedés szükséges ahhoz, hogy lazítani lehessen.

A vakcinaszerzésről elmondta, minden lehetőségben benne van Magyarország, eddig 19 millió és 700 ezer adag adatot kötött le az Európai Unión keresztül öt országból. A miniszter szerint az a baj, hogy az EU-s vakcina-szállítás lassú, ami miatt éles kritikákat is kapott Brüsszel.

Itthon eddig 96100 ember kapta meg a védőoltást, de a miniszter szerint hetente kevesebb, mint 100 ezer vakcinával 30 hétig tartana a veszélyeztetettek beoltása. Hozzátette:

“Jó esély van arra, hogy Kínából szerezzünk vakcinát, ezzel 20 millió embert beoltottak, tárgyalunk az oroszokkal is”.

Gulyás szerint, ha lenne elég oltóanyag, két hét alatt beolthatnánk mindenkit Magyarországon.

fecsego.eu/ellenszél.hu

Leave a Reply 101 megnézve, 1 alkalommal mai nap |