< Böngészés > Főoldal / Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Szegedi Törvényszék, White House / Blog article: Ezzel az ítélettel egyértelművé vált, hogyan működik az Orbán által felépített rendszer!

| Mobile | RSS

Ezzel az ítélettel egyértelművé vált, hogyan működik az Orbán által felépített rendszer!

Írta G. Kovács Károly -2021-01-15   

Forrás: MTI

Újabb megkérdőjelezhető döntést hozott a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH), ezúttal Ujhelyi István szocialista politikus bejelentése kapcsán!

Tavaly szeptemberben tartották meg a Velencei Filmfesztivált, melyen több híres és elismert alkotó is #FREE SZFE pólóban vonult fel, ezzel kifejezve szolidaritásukat a színművészeti egyetem hallgatói mellett, akik akkor kezdték ellenállásukat a szerintük törvénytelen átalakításokkal, és az új vezetőséggel szemben – közölte a 444.hu.

Az eseményről, melyen díjazták Mundruczó Kornél filmjét is,

AZ MTI CSAK OLYAN KÉPEKET KÖZÖLT, MELYEKEN NEM LÁTSZÓDTAK A PÓLÓK, ÍGY A RAJTUK SZEREPLŐ FELIRAT SEM.

“Az állami hírügynökség korábban nyilvánvalóan politikai okokból cenzúrázta az SZFE mellett kiálló Mundruczó Kornélról készült fotókat. Ez nemcsak, hogy etikátlan és botrányos, de szembemegy a közszolgálatiságról szóló törvénnyel is” – közölte Ujhelyi.

Az MSZP EP-képviselője bejelentést tett a Médiatanácsnál, mivel szerinte szándékos cenzúra történt, amivel az MTI megsértette a közszolgálatisági kötelezettségét. Az ügyet nemrég lezárták, melyben az NMHH megállapította,

HOGY NEM TARTJA MAGÁT ILLETÉKESNEK ENNEK KIVIZSGÁLÁSÁBAN.

Az döntést az teszi kifejezetten érdekessé, hogy épp a héten robbant a hír, melyről mi is beszámoltunk, hogy az MTI 2010 óta egyre jobban korlátozza a fotósok és szerkesztők munkáját. Szisztematikusan válogatják ki a képeket, melyek jelenhetnek meg az állami- és kormánymédiában, illetve meghatározzák, hogy a fotósok mikről készíthetnek képeket.

A lapnak nyilatkozó fényképészek azt említették egyik példaként, hogy 2015 volt a fordulópont,

AHOL KONKRÉTAN UTASÍTÁSBA KAPTÁK, HOGY A MENEKÜLTVÁLSÁGBAN CSAK ÉLETERŐS FÉRFIAKRÓL KÉSZÍTHETNEK KÉPEKET, NŐKRŐL ÉS GYEREKEKRŐL NEM!

Azt is kiemelték még, hogy a kormány tagjairól is egyre kevesebb képet készíthetnek, helyette a Miniszterelnökség képeit vehetik át, használhatják fel.

A lap által nyilvánosságra hozott információk alapján, könnyű azt a következtetést levonni, hogy az SZFE-s pólók eltitkolása sem volt véletlen, ott is érvényesülhetett a “cenzúra”.

fecsego.eu/PestiBulvár

Leave a Reply 32 megnézve, 1 alkalommal mai nap |