< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet / Blog article: Hideg, téli idő, –15 fok is lehet a hétvégén

| Mobile | RSS

Hideg, téli idő, –15 fok is lehet a hétvégén

Szombaton estétől több helyen számítani lehet havazásra, hózáporra.

Röviden

RÖVIDENMA, 12:01

Járművek haladnak a sűrű hóesésben a 471-es főúton Nyíradony közelében 2021. január 15-én.
Járművek haladnak a sűrű hóesésben a 471-es főúton Nyíradony közelében 2021. január 15-én.Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Hideg, téli idő lesz a hétvégén: többfelé várható havazás és sokfelé napközben is mínuszok lesznek. A leghidegebb órákban néhol akár mínusz 15 fok is lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Pénteken keleten, északkeleten felhős idő lesz a jellemző, ott szórványosan várható havazás, másutt a felhőátvonulások mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, de néhol lehet hózápor. A Dunántúlon többfelé erős lesz a szél, keleten csak időnként élénkül meg a légmozgás. A minimumhőmérséklet mínusz 8 és mínusz 2 Celsius-fok között valószínű, de a derült, havas, szélvédett helyeken hidegebb is lehet. A nappali maximumok mínusz 3 és plusz 3 fok között alakulnak, északkeleten lesz a hidegebb.

Szombaton felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel, majd késő délutántól észak felől összefüggőbb felhőzet boríthatja be az országot. Eleinte helyenként fordulhat elő hózápor, késő délutántól, estétől több helyen számítani lehet havazásra, hózáporra. A Dunántúlon sokfelé erős lesz a szél.

A LEGHIDEGEBB ÓRÁKBAN ÁLTALÁBAN MÍNUSZ 12 ÉS MÍNUSZ 4 FOK KÖZÖTT ALAKUL A HŐMÉRSÉKLET, DE KELETEN NÉHOL AKÁR MÍNUSZ 15 FOKOT IS MÉRHETNEK.

Vasárnap kezdetben még több helyen előfordulhat havazás, hózápor. Napközben már csak legfeljebb néhol alakulhat ki hózápor, csökken a felhőzet, és hosszabb-rövidebb időre a nap is kisüt. A szél sokfelé élénk, helyenként erős lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 14 és mínusz 6 fok között alakul, de északkeleten néhol ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet mínusz 6 és 0 fok között várható – olvasható az előrejelzésben.

fecsego.eu/röviden.hu

Leave a Reply 40 megnézve, 1 alkalommal mai nap |