| Mobile | RSS

Norvégia figyelmeztet, miután 23 idős meghalt a koronavírus elleni oltás beadása után

január 15, 2021 Jabronka Richárd Hírek 0

Kép forrása: AFP

Norvégia figyelmeztetett, hogy a koronavírus elleni védőoltás túl kockázatos lehet a 80 évnél idősebb és gyógyíthatatlan beteg emberek számára, ugyanis az országban huszonhárman elhunytak nem sokkal azután, hogy megkapták az oltóanyag első dózisát, írja a Bloomberg.

A norvég gyógyszerügynökség tájékoztatása szerint 13, az oltás beadása elhunyt boncolását végezték el eddig, és az eredmények arra utalnak, hogy a jellemző mellékhatások okozták az idős, rendkívül gyenge immunrendszerű emberek halálát.

A norvég közegészségügyi intézet közölte:

A legsebezhetőbbek számára még a legenyhébb mellékhatások is súlyos következményekkel járhatnak. Akiknek csak nagyon kevés idejük van már hátra, a vakcina előnyei marginálisak lehetnek.

Mindegyik áldozat elmúlt már 80 éves, többen a 90. életévüket is betöltötték már. Jellemzően láz és elgyengülés jelentkezett náluk tünetként haláluk előtt.

Steinar Madsen, az intézet igazgatója hozzátette, ezek az esetek ritkák, hiszen több ezer sebezhető és idős embert oltottak már be, akiknek nem lett baja, ugyanakkor véleményük szerint át kell gondolni, hogy a legveszélyeztettebbek megkapják-e az oltást.

fecsego.eu/ellenszél.hu

Leave a Reply 41 megnézve, 1 alkalommal mai nap |