| Mobile | RSS

Orbán Viktor berúgta az ajtót eddigi legerősebb választási ígéretével

január 15, 2021 Jabronka Richárd Hírek 0

Kép forrása: MTI

Orbán Viktor nagy bejelentést tett pénteken.

Szokásos péntek reggeli rádiós interjújának vége felé tette meg a nagy bejelentést a miniszterelnök:

legkésőbb 2022 január 1-től a 25 év alatti fiatalok teljes jövedelemadó-mentességet kapnak.

Orbán elmondása szerint, az ügyben nehéz tárgyalásai vannak Varga Mihállyal, de eldöntötték a kérdést. A bejelentést azzal vezette fel, hogy idén elkezdik visszaadni a 13. havi nyugdíjat, és elindították a valaha volt legnagyobb lakásfelújítási és otthonteremtési programot. Egy építőkocka hiányzik, ez pedig a 25 év alattiak teljes SZJA-mentessége, mondta.

A családi ügyekért felelős miniszter számolja, hol legyen a határ, ameddig megadják a mentességet, amit Orbán szerint az átlagfizetésekig érdemes megtenni. A lépés 130-150 milliárdba kerül, és nem példa nélküli: Lengyelországban ugyan ez van. Orbán fontosnak tartja, hogy a fiataloknak is segítsenek, ne csak a nyugdíjasoknak.

Az igazsághoz hozzátartozik egyébként, hogy

a Jobbik már egy évvel ezelőtt benyújtotta a javaslatot arról, hogy a 29 év alatti fiatalok kapják meg az szja-mentességet ezzel is segítve itthon maradásukat, illetve hazatérésüket, hiszen számukra ez egy 15 százalékos bérnövekedést eredményezne. 

A javaslatot a kormánypárti képviselők akkor indoklás nélkül leszavazták. 

A Fidesz érzi a vesztét, amin már a migránsokkal való riogatás sem segíthet, ezért inkább megígérnek mindent, csak megtarthassák a hatalmat. Orbán nem azt tartja fontosnak, hogy bárkinek segítsen, ő csak a sajátjait próbálja menteni egy újabb választás megnyerésével.

fecsego.eu/ellenszél.hu

Leave a Reply 37 megnézve, 1 alkalommal mai nap |