< Böngészés > Főoldal / EE Minisztériuma, Életképek/bulvár, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Rendőrségi hírek / Blog article: Na, akkor most szedjük össze amit erről a kínai vakcináról tudni lehet.

| Mobile | RSS

Na, akkor most szedjük össze amit erről a kínai vakcináról tudni lehet.

László Juszt

KÖZÉLETKözzétéve 2021 jan 17.

Megosztás

Ma reggel a nemzet megmentője, a felcsuti felcser közölte, hogy “a 60 év feletti krónikus betegek csoportja 1 millió 756 ezer embert takar, ennyi kínai vakcinánk lenne is, ha meglenne az engedély. Az operatív törzs szerint nincs olyan kockázat, hogy a kínai vakcina nagyobb kárt okozna, mint amennyi haszna lenne. Itt van több milliónyi kínai vakcina, amit holnap reggel – kicsit túlzok – de néhány napon belül az emberek rendelkezésére tudunk bocsátani, csak nincsen meg hozzá a hatósági papír.” (Értsd: a felelőtlen bürokraták miatt nem tudlak titeket beoltani.)A kormány megállapodott a SINOPHARM-val a szállításról. (Még mielőtt a szakemberek eldönthették volna, hogy engedélyezik-e a használatát?)Igaz, közben a cég két csúcsvezetője – Li Csiming igazgatósági elnök mellett Li Huj, a cégcsoport igazgatója – nem tudni miért és hogyan – megvált a cégtől. Persze, ha korrupció miatt kellett távozniuk, akkor érteni vélem a magyar külügy vonzódását a céghez.És még mit tudni a kínai vakcinákról? Az előzetes adatok alapján nagyjából 50 (?) százalékos hatékonyságú, Brazíliában vizsgálták, csalódást keltő eredménnyel az engedélyezése sem biztos.

Orbán novemberben ezt mondta: “mindenki eldöntheti majd melyik vakcinában bízik.”

Müller Cecília december elején kijelentette – “nem lehet választani”.Kínában csak 59 éves korig adják a vakcinát. Orbán a 65 feletti krónikus magyar betegeket oltatná be.Ha egy buszsofőr úgy vezetné a buszát, mint a Felcsuti felcser az országot már régen bevonták volna a jogosítványát.

fecsego.eu/OLKT

Leave a Reply 44 megnézve, 1 alkalommal mai nap |