< Böngészés > Főoldal / EE Minisztériuma, Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet / Blog article: Rendkívül rossz hír a külhoni magyaroknak és az EU többi nemzeti kisebbségének.

| Mobile | RSS

Rendkívül rossz hír a külhoni magyaroknak és az EU többi nemzeti kisebbségének.

KÖZÉLETKözzétéve 2021 jan 17.

Megosztás

Az Európai Unió jelenleg nem fordít elegendő figyelmet Európa sokszor diszkriminációnak kitett, vagy erősen fogyatkozó nemzeti kisebbségeire. Ezen változtattak volna a SafePack javaslatai, európai szintre emelve a kisebbségvédelmet. Egy évtized munkája, 1,12 millió európai polgár aláírása, a szükséges kvóta átlépése 11 tagállamban és az Európai Parlament közel 75% támogatottsága sem volt elég az áttöréshez.

Cseh Katalin

nal számos európai kollégánkat győztük meg a javaslat fontosságáról, ennek eredménye is, hogy frakciónk, aRenew Europe

ellenszavazat nélkül támogatta.A Bizottság döntésétől függetlenül mi a következő években is azon fogunk dolgozni, hogy a lehető legmagasabb szintű uniós védelmet nyújtsunk a külhoni magyaroknak és az etnikai kisebbségeknek. Ahogy ígértük a megválasztásunkkor: a magyarok hangja leszünk Európában. És ha kell, egyre hangosabban – amíg meg nem hallják.

fecsego.eu/OLKT

Leave a Reply 44 megnézve, 1 alkalommal mai nap |