< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, dr.Benyik atya blogja, EE Minisztériuma, Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, HITA, Közélet, Magyar Helsinki Bizottság, nébih, Rendőrségi hírek, Szegedi Törvényszék, White House / Blog article: Elismerte a Pfizer/BioNTech: az Európai Unióban a legszigorúbb az engedélyezési eljárás///Pfizer / BioNTech reconnu: le processus de licence est le plus strict de l’Union européenne

| Mobile | RSS

Elismerte a Pfizer/BioNTech: az Európai Unióban a legszigorúbb az engedélyezési eljárás///Pfizer / BioNTech reconnu: le processus de licence est le plus strict de l’Union européenne

Írta Takezo -2021-01-18   

Pfizer Biontech Vakcina

Míg Orbán Viktor az EU-t támadja a lassú oltási ütemért, és azt sugallja, hogy Nagy-Britannia azért kezdte meg hamarabb a tömeges oltást, mert kilépett az unióból, ez közel sincs így. A háttérben egészen más okok állnak, és ez megnyugvással töltheti el azokat is, akik eddig aggódtak.

Arra, hogy egy ország ne várja meg az Európai Gyógyszerügynökség döntését és saját hatáskörben engedélyezze az egyik gyártó vakcinájának vészhelyzeti használatát, minden tagállamnak megvan a lehetősége. Pfizer/BioNTech vakcinájával tett így Nagy-Britannia, míg Magyarország az orosz vakcinával akarja ugyanezt megtenni.

Peter Liese német EP-képviselő, az Európai Néppárt EP képviselőcsoportjának egészségügyi kérdésekben illetékes szóvivője a Népszavának elárulta, hogy beszélt a BioNTech-el, akik

“ELISMERTÉK, HOGY AZ EU-NAK JÓVAL TÖBB ADATOT KELLETT SZOLGÁLTATNIUK AZ OLTÓANYAG HATÁSOSSÁGÁRÓL ÉS MELLÉKHATÁSAIRÓL, MINT A BRITEKNEK.”

Mint mondja, a Pfizer a tárgyalások kezdetén ellenállt, de az EU nem engedett, az unióban jóval sokrétűbb az engedélyezési folyamat, és ráadásul a gyártókkal sokkal előnyösebb felelősségvállalási feltételeket harcoltak ki, mint a szigetország.

Mindez azt jelenti, hogy az EU engedélyezési folyamaton átesett vakcinák biztonságosnak mondhatóak, emellett lesz belőlük elegendő is. Németországban például egy óriási gyárat építenek a Pfizer/BioNTech gyártó kapacitásainak növelésére, a héten megkezdik az oltásokat a Moderna vakcinájával, és ha minden jól megy, január végén a piacon lesz az AstraZeneca. “A nemrégiben megrendelt 300 millióval együtt a tagállamok most már 600 millió adag Pfizer/BioNTech készítményt kötöttek le, ami a többivel kiegészülve több mint elég lesz.” jelenti ki Liese, így

A SOKKAL KEVÉSBÉ HATÉKONY KÍNAI VAKCINÁRA NINCS SZÜKSÉG!

Az orosz vakcináról azt árulta el a szakértő, hogy “a jóváhagyás egy 100 főn elvégzett klinikai vizsgálatokon alapult, míg például a a Pfizer/BioNTech-é 44 ezer fős mintán”, ami nem nevezhető komoly tudományos eljárásnak. Azonban mivel a SzputnyikV mögött komoly technológia áll (hasonló az AstraZeneca és a Johnson&Johnson készítményéhez), így ha végigcsinálják a szükséges eljárást, és ugyanolyan eredményeket produkál, mint az AstaZeneca szere, akkor akár komoly oltóanyag is lehet belőle.

Peter Liese leszögezte, hogy “az orosz tudósok kiemelkedőek, az orosz politikusok azonban zűrzavart keltettek.” Ez azért nekünk már ismerős itthonról.

fecsego.eu/PestiBulvár

Pfizer / BioNTech reconnu: le processus de licence est le plus strict de l’Union européenne
18 janvier 2021 | Publier Cour constitutionnelle, actualités, événements, Cour / Parquet / Szeged Judgment Board, blog du père Dr Benyik, ministère de l’EE, Pictures of Life / tabloïd, EU Press Room, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Chattering News, Blog du rédacteur en chef, HITA, Vie publique, Comité Helsinki hongrois, nébih, Police News, Tribunal de Szeged, Maison Blanche
Écrit par Takezo -2021-01-18

Vaccin Pfizer Biontech
Alors que Viktor Orbán attaque l’UE pour la lenteur de la vaccination, suggérant que la Grande-Bretagne a commencé la vaccination de masse plus tôt parce qu’elle a quitté le syndicat, c’est loin d’être le cas. Il y a des raisons assez différentes à cela, et cela peut rassurer ceux qui se sont inquiétés jusqu’à présent.
Tous les États membres ont la possibilité de ne pas attendre une décision de l’Agence européenne des médicaments et d’autoriser l’utilisation d’urgence d’un vaccin de l’un des fabricants. La Grande-Bretagne a fait de même avec le vaccin Pfizer / BioNTech, tandis que la Hongrie veut faire de même avec le vaccin russe.

L’eurodéputé allemand Peter Liese, porte-parole du Parti populaire européen pour la santé, a déclaré à Népszava qu’il s’était entretenu avec BioNTech, qui

“RECONNAÎT QUE L’UE DOIT FOURNIR BEAUCOUP PLUS DE DONNÉES SUR L’EFFICACITÉ ET LES EFFETS SECONDAIRES DU VACCIN QUE LE BRITANNIQUE.”

Comme il le dit, Pfizer a résisté au début des négociations, mais l’UE ne l’a pas permis, le processus d’octroi de licences dans l’UE est beaucoup plus diversifié et, en outre, ils ont combattu des conditions de responsabilité beaucoup plus favorables avec les fabricants que la nation insulaire.

Tout cela signifie que les vaccins qui ont fait l’objet d’une procédure d’autorisation de l’UE peuvent être considérés comme sûrs, et ils suffiront. En Allemagne, par exemple, une énorme usine est en cours de construction pour augmenter la capacité de fabrication de Pfizer / BioNTech, les vaccinations commenceront avec le vaccin Moderna cette semaine, et si tout se passe bien, AstraZeneca sera sur le marché fin janvier. «Avec les 300 millions récemment commandés, les États membres ont désormais contracté 600 millions de doses de Pfizer / BioNTech, ce qui sera largement suffisant». déclare Liese, alors

IL N’Y A PAS BESOIN D’UN VACCIN CHINOIS BEAUCOUP MOINS EFFICACE!

Concernant le vaccin russe, l’expert a déclaré que «l’approbation était basée sur un essai clinique de 100 personnes, alors que, par exemple, celui de Pfizer / BioNTech sur un échantillon de 44 000», ce qui ne peut être qualifié de procédure scientifique sérieuse. Cependant, comme SputnikV a une technologie sérieuse derrière lui (similaire à AstraZeneca et Johnson & Johnson), s’ils passent par la procédure requise et produisent les mêmes résultats qu’AstaZeneca, il pourrait même s’agir d’un vaccin sérieux.

Peter Liese a noté que “les scientifiques russes sont exceptionnels, mais les politiciens russes ont semé la confusion”. Cela nous est familier depuis chez nous.

fecsego.eu/PestiBulvár

Leave a Reply 49 megnézve, 1 alkalommal mai nap |