< Böngészés > Főoldal / EE Minisztériuma, Életképek/bulvár, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet / Blog article: Csokis-Cake: Orbán Viktor politikája ugyanúgy álhírekre és hazugságra épül, mint Trumpé

| Mobile | RSS

Csokis-Cake: Orbán Viktor politikája ugyanúgy álhírekre és hazugságra épül, mint Trumpé

2021.01.20. 60 Hozzászólás

A mérhetetlen Párbeszéd politikusa a Facebookon írt:

„Ahogy arról január 8-án Facebook-oldalamon beszámoltam, a capitoliumi események tükrében írásbeli kérdésekkel fordultam Orbán Viktorhoz és Pintér Sándor belügyminiszterhez. Orbán Viktornál arról érdeklődtem, hogy a Fidesz esetleges 2022-es országgyűlési választásokon történő veresége kapcsán számíthatunk-e hasonló hozzáállásra tőle, mint Donald Trumptól, míg Pintér Sándort a közrend biztosításáról kérdeztem.

A Mérce szerzője, Tóth Csaba Tibor cikke alapján felvetődött, hogy volt-e értelme benyújtani a két irományt. Úgy gondolom, hogy igen. Bár sokan naivitásként értékelik, míg mások politikai haszonszerzést látnak ebben, a valóság az, hogy Orbán Viktor és Donald Trump politikája és hatalomfelfogása sokban hasonlít.

A helyzet az, hogy a feltett írásbeli kérdésekre egyetlen jó válasz létezik: a Fidesz elfogadja a saját szabályai alapján alakított választás eredményét, még akkor is, ha az kormányváltást eredményez. A válasz persze valószínűleg nem ez lesz, hanem sorosozás, brüsszelezés és migránsozás. Ez árulkodó, és jól mutatja, hogy

Orbán Viktor politikája ugyanúgy álhírekre és hazugságra épül, mint Trumpé, aki két hónapja nem volt képes elismerni a választási vereségét.

Trump a vereség után folyamatosan gyártotta a teljesen megalapozatlan összeesküvés-elméleteket arról, milyen csalások voltak a választáson. Ezeket az elméleteket még a Trump által kinevezett Legfelsőbb Bíróság bírái és a republikánus vezetésű Georgia állam vezetői is cáfolták. Ehhez kísértetiesen hasonlító eszmefuttatásokat a Fidesztől is hallhattunk már: ha az ellenzék győz, akkor az csak Brüsszelnek és Sorosnak lesz majd köszönhető, nem is a magyar embereknek. Innen már nincs messze a Trump-féle reakció.”

forrás:vadhajtások.hu

Leave a Reply 711 megnézve, 1 alkalommal mai nap |