< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Sport / Blog article: Diósgyőri bravúrgyőzelem az Üllői úton! – FTC–DVTK 0:1

| Mobile | RSS

Diósgyőri bravúrgyőzelem az Üllői úton! – FTC–DVTK 0:1

Fotó: MTI

PERUTEK JÁNOS2021-01-20

Hatalmas meglepetéssel indult az idei esztendő a hazai NB1-es bajnokságban. Hazai pályán egy–nullra veszített a Ferencváros a DVTK ellen. A vendégcsapatban minden új volt: a tulajdonosi kör, a vezetőedző és a játékoskeret fele is. Azonban ez a miskolciakat nemigen zavarta és hiába játszottak végig alárendelt szerepet a találkozón, Suljic góljának köszönhetően elképesztően nagy bravúrt értek el az Üllői úton.

A DVTK a téli szünetben nagybevásárlást tartott horvát focistákból – és persze jegyezzük meg gyorsan: eszékiből is –, de ezen cseppet sem lepődött meg az, aki a magyar futball rajongója, pláne, ha miskolci az illető. A diósgyőri klub ugyanis az utolsó helyről várta a téli szünetet követő NB1-es rajtot, így nem meglepő a változás a keretben. Azonban az új hullám nemcsak a labdarúgó csapat tagjain futott végig: új edző érkezett és a tulajdonosi kör is lecserélődött. Ez a teljesen friss felállás nem kapott könnyű feladatot, hiszen hazánk legjobb csapata a Ferencváros. Ellenük debütálnia egy utolsó helyezett, teljes megváltozott teamnek óriási kihívás. Összesen nyolc új játékos, köztük hat horvát nemzetiségű, valamint Zoran Zekic vezetőedző érkezett az új tulajdonosok mellé, míg Rebrov játékosai körül nem volt nagy mozgás. Persze érkezett két fiatal titán az MTK-tól és az amerikai jobbhátvéd Wingo, de tulajdonképpen ez a tavalyi, sikert sikerre halmozó csapat, amely túl van egy spanyol edzőtáboron. Elvileg minden rendben – mondatná velünk a tapasztalat, viszont az ukrán mester már óvatosabban fogalmazott a mai napon.

Szerintem jó edzőtáborunk volt, bár minden tervünket nem sikerült megvalósítani, hiszen nem állt elegendő idő a rendelkezésünkre. De természetesen az idő rövidsége minden csapat dolgát megnehezítette. Az év első mérkőzése mindig nagyon nehéz. A DVTK edzőt cserélt és szerződtetett több új labdarúgót, nem könnyű felkészülni egy olyan ellenfél ellen, amelynek több játékosát még nem láthattuk tétmérkőzésen bizonyítani. Magunkra kell koncentrálnunk és a lehető legjobb teljesítményt kell nyújtanunk. Az biztos, hogy több időre van szükségünk, hogy a csapat azt a teljesítményt nyújtsa a pályán, amit elvárok tőle. Egyelőre ne várjon senki tökéletes futballt. Az akarattal, a motivációval viszont biztosan nem lesz gond, és az a legfontosabb, hogy ma este megszerezzük a három pontot a DVTK ellen

– nyilatkozta a Fradi.hu csapatának Szerhij Rebrov.

A diósgyőri Stefan Drazic (k) és Gheorghe Grozav (b), a ferencvárosi Ihor Haratin (b2), Botka Endre (j2), Miha Blazic (j) a labdarúgó OTP Bank Liga 2. fordulójából elhalasztott Ferencvárosi TC – Diósgyőri VTK mérkőzésen a Groupama Arénában 2021. január 20-án. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Az elmúlt években tíz edzőváltáson esett túl a DVTK és javarészt a kiesés ellen harcolt az NB1-ben – ezt az állapotot volt hivatott megváltoztatni a rengeteg új játékos és az a Zoran Zekic tréner is, aki egyébként nagyon szigorú ember hírében áll. A mérkőzést annak ellenére a Ferencváros kezdte jobban, hogy a harmadik percben már szöglethez jutott a DVTK, viszont a borsodi csapat megmozdulásain egyértelműen érződött, hogy még nincsenek összeszokva, és a sarokrúgást követően visszaszorultak a saját térfelükre. Az első komoly helyzetet ennek rendje és módja szerint a Fraditól érkezett egy csúsztatott Uzuni-fejest követően, de a DVTK kapusa védeni tudott. Az első tíz percet követően sem változott a mérkőzés képe, a Ferencváros játékosai komoly nyomást helyeztek a diósgyőri védelemre, de gól még nem született a hazai támadásokból.

A tizennegyedik percben sokadszorra került komoly helyzetbe az albánok kedvence, az ezen a meccsen előretolt ékként muzsikáló Uzuni, de Antal kapus lábaiban elakadt a fejes. A Fradi pedig a nyolcadik szögletét követte el egy perccel később, ami hűen tükrözi, hogy a diósgyőri védelmen a nyomás egyáltalán nem csökkent. A hatalmas labdabirtoklás az FTC javára mit sem változott a huszadik percben sem, annak ellenére, hogy a diósgyőriek időnként fel tudták magukat birkózni a hazaiak térfelére. Igaz, komoly helyzet nem alakult ki a részükről és a kommunikációs hibáktól sem volt mentes a DVTK működése. Természetesen itt meg kell említeni, hogy két hét alatt nagyon nehéz egységes csapatot építeni, hiába állnak rendelkezésre jó minőségű játékosok.

A huszonnegyedik percben ismét a vendégek kapusára volt szükség egy nem túl erős Tokmac-lövés után, ezt követően már a diósgyőri tréner első taktikai lépései is látszódtak, ugyanis csapata megpróbálta széthúzni a játékot és inkább a széleken próbálkoztak. A Fradi pedig hiába passzolgatott sokat ezen az estén a diósgyőri kapu előtt, kevés tiszta helyzet alakult ki ezekből. Persze korábban az átlövésekből is csekély számú kapura támadás alakult ki, így nem csoda, hogy variálni próbáltak a zöld-fehérek. A harmincadik percben akadt első ízben védenivalója Dibusznak, de nem okozott komoly nehézséget a DVTK halovány próbálkozása. A későbbiekben viszont a vendégek jóval többet birtokolták a labdát, mint a mérkőzés első húsz percében, így mire elérkezett a félidő vége, újra össze kellett kapnia magát a Fradinak, hogy még a szünet előtt vezetést szerezzenek. Zubkov próbálkozott is a negyvenötödik percben szabadrúgásból, de fölé ment a labda, így maradt a 0–0 az első félidő lefújását követően.

A diósgyőri Stefan Drazic és a ferencvárosi Botka Endre a labdarúgó OTP Bank Liga 2. fordulójából elhalasztott Ferencvárosi TC – Diósgyőri VTK mérkőzésen a Groupama Arénában 2021. január 20-án. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A Fradi messze nincs még top formában, ettől független a második félidőt hatalmas tempóban kezdték meg és már az első percekben több veszélyes helyzetet alakítottak ki. Rebrov valószínűleg felhívta játékosai figyelmét, hogy pontosabban próbálják meg befejezni a támadásokat, hiszen a végjátékokkal komoly problémájuk akadt az első játékrészben. Az ötvenötödik percre legalább öt alkalommal alakult ki rövid passzolgatás az ellenfél tizenhatosa körül, de nem sikerült továbbra sem pontos lövést a kapura indítani. Úgyhogy a nyomasztó fölényét nem sikerült gólra váltani a Fradinak a második félidő első tizenöt percét követően sem.

A hatvanötödik percben egy bepasszolt labdára, ha korábban odaér Somália, akkor az veszélyes lövés lehetett volna, de maradt a “volna”, és megjelent Isael és Lovrencsics az oldalvonalnál. Rebrovnak azonban még négy percet kellett várnia a cserére, aztán végre érkeztek a friss játékosok, akikre szükség is volt, mivel a Fradi mestere mindenképp tovább szeretett volna próbálkozni a pálya jobb szélén, és erre Lovrencsics Gergő a legalkalmasabb játékos Botkán kívül, no meg az új szerzemény, az amerikai Wingo, aki egyelőre még nem volt nevezve erre a mérkőzésre.

A nyolcvannegyedik percben aztán jött a meccs meglepetése: a diósgyőri cserejátékos Suljic egy perce sem tartózkodott a pályán, amikor gólt szerzett. Elképesztő, hogy milyen alapjátékot nézett be a Fradi-védelem, és ezzel veszélybe került a hatvanegy meccse tartó hazai veretlenségi sorozat. Aztán a találkozó további meglepetése az volt, hogy lecserélte a gólszerzőjét Zekic mester. Szinte hihetetlen, de Karan valóban a gólszerző helyére érkezett, így a bosnyák, korábbi Újpest-játékos Suljic körülbelül négy percig volt a pályán, de az is lehet, hogy csak három. A kilencvenedik percben Isael hűtötte volna le a vendégek kedélyeit, de Antal a léc fölé tolja a lövését, majd az MTK-tól érkezett Gera is a kapura tekerte lövését, de mellé ment.

Az idei év első meccse kapott még bő öt perc hosszabbítást, de nem született további gól, viszont bombameglepetés igen. A frissen összepakolt DVTK egy szemfüles mutatvánnyal legyőzte a Ferencváros csapatát, aki hiába erőlködött az egész meccsen át, hiába uralta a játékot, képtelen volt a gólszerzésre. Ezzel a Fradi elveszítette a régóta tartó hazai veretlenségi sorozatát is, azonban az első pozíciót megőrizte az NB1-es tabellán. A zöld-fehérek legközelebb szombaton játszanak idegenben a Puskás Akadémia ellen

fecsego.eu/PestiSrácok

Leave a Reply 142 megnézve, 3 alkalommal mai nap |