| Mobile | RSS

Jakab Péter: Kövér kényszerkezelésre szorulna

BELPOLITIKAKÖZÉLETFrissítve: 2021 jan 21.

Jakab Péter, a Jobbik elnöke.

Megosztás

24.hu szúrta ki Jakab Péternek, a Jobbik elnökének személyeskedésbe fajuló levélváltását Dömötör Csabával, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkárával.

Jakab eredetileg Orbánnak címezte az írásbeli kérdését, de a miniszterelnök lepasszolta azt Dömötörnek.

Az ellenzéki politikus azt szerette volna megtudni, hogy a Fidesz miért tekint a demokratikus választásokra háborúként. A kérdést Jakab Kövér Lászlónak egy a Bayer Showban tett kijelentésére alapozta, melyben a fideszes házelnök az amerikai elnökválasztásra utalva arról beszélt, “ez már háború, nem demokratikus küzdelem, tisztességes választás”.

Jakab levelét változtatás nélkül közöljük:

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Kövér László, a Fidesz Országos Választmányának az elnöke Magyarország elsőszámú ún. »mélyen vallásos keresztény uszítójának« a televíziós műsorában tisztességtelen választásokról, egy folyamatban lévő háborúról beszélt. Tudom, az említett politikus szereti az összeesküvés elméleteket, amelyek igazolására mindig elmondja: ha valakinek üldözési mániája van, az még nem azt jelenti, hogy nem üldözik. Ebben akár igaza is lehet, de hasonló aforizma lehetne az is, hogy tudvalevően hiába nem áll kényszerkezelés alatt egy közjogi méltóság, attól még mutathatja az őrület jeleit.

Miniszterelnök Úr!

Az egyik elvtárs a múlt hónap elején még arról nyilatkozott, idézem, a magyar kormány készen áll
arra, hogy a megválasztott amerikai elnökkel és adminisztrációval a lehető legjobban alakítsa az
együttműködést, majd a másik elvtárs, a parlamenti házmester karácsony és az újév előtt valami szövevényes gondolatmenetbe foglalva kétségbe vonja az amerikai választások tisztaságát.

Foghatjuk ezeket az ellentmondásos nyilatkozatokat felelőtlenségre, tájékozatlanságra, de szerintem
aljasságról lehet szó, ahol a szövetségest a legfőbb riválisának a propagandájával hergeljük nyilvánosan. Ez tisztességtelen, Magyarországnak pedig nem érdeke a szövetségesi rendszerben az ékverés. Mikor tanulják már meg a leckét, hogy aki a hatalmat akarva fel akar kapaszkodni a medve hátára, az könnyen a gyomrában végzi?

Várom válaszát!
Üdvözlettel:
Jakab Péter

Dömötör hasonló keresetlen stílusban válaszolt. A következőket írta:

Tisztelt Képviselő Úr!

Szeretném biztosítani arról, hogy a kormány arra törekszik, hogy jó kapcsolatokat ápoljon az Egyesült Államokkal. Azt szeretnénk elérni, hogy a világon minél több ország érdekelt legyen Magyarország sikerében.

Szomorú fejlemény, hogy az ülésteremben rendszeresített krumplilóbáló stílust már az írásbeli kérdésekben is alkalmazza. Ez nagy valószínűséggel egyenes következménye annak, hogy hiába tagadták évekig, nemrég mégis szövetséget kötöttek azokkal, akikkel szemben korábban meghatározták magukat.

Mindezt az Ön által használt hasonlattal úgy is megfogalmazhatjuk: hatalmat akarva fel akartak kapaszkodni az őszödi szemkilövető hátára, de végül a Gyurcsány-paktum gyomrában végezték.

Budapest, 2021. január 20.
Tisztelettel,
Dömötör Csaba

Jakab levelét a parlament honlapján ITT lehet megtekinteni.

Dömötör viszontválaszát pedig ITT.

forrás: OLKT

Leave a Reply 105 megnézve, 1 alkalommal mai nap |