< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Magyar Helsinki Bizottság, Rendőrségi hírek, Szegedi Törvényszék, White House / Blog article: Így lopják a pénzünket: Egy kb 10 perces munkáért Müller Cecília kb 50 ezer forintot ad egy kis számítógépes üzletnek, de ezt 4700 szor teszi meg!

| Mobile | RSS

Így lopják a pénzünket: Egy kb 10 perces munkáért Müller Cecília kb 50 ezer forintot ad egy kis számítógépes üzletnek, de ezt 4700 szor teszi meg!

KÖZÉLETFrissítve: 2021 jan 23.

MegosztásEzt viszont nem egyszer teszi, hanem 4700-szor, így horribilis pénzt kaszál valaki.A munka, amit el kell végezni a vastagbélszűrő programmal 50 ezerért:kinyomtatni egy max 8 oldalas szerződést (egy lapra lehet két oldalt), elküldeni a háziorvosnak, majd kitölteni egy teljesítési igazolást és elutalni a rendelőnek másik 50 ezret.Ha így költött el három EU projektre Müller összesen 30 milliárdot, akkor annak mindenképpen jogi következményei kell, hogy legyen egy kormányváltás után.Hadházy az OLAF-hoz fordul Müller Cecília egyik uniós projektje miatt.Müller Cecília nem ad ki információt arról, hogy mire mentek el az általa vezetett Népegészségügyi Központ uniós pénzei.Hadházy Ákos az elmúlt hetekben több projekttel kapcsolatban is megpróbált utána járni, hogy mi lett a milliárdos, sőt tízmilliárdos összegek sorsa, de az országos tiszti főorvos rendszeresen válasz nélküli válaszleveleket küldött vissza a független országgyűlési képviselőnek.Korábban a 24.hu is beszámolt arról az esetről, amikor Hadházy Az egészségügyi ellátórendszer szakmai módszertani fejlesztése elnevezésű hároméves program 11,4 milliárdjáról kért felvilágosítást, Müller Cecília azonban egyetlen kérdésre sem válaszolt érdemben. A tiszti főorvos többnyire egy alkotmánybírósági döntéssel magyarázta ki magát, amely szerint az adatkezelő nem köteles adatokat kigyűjteni akkor, ha csupán az adatkérés teljesítése érdekében kellene ezt megtennie.

Honlapja szerint a Nemzeti Népegészségügyi Központ összesen hat EU-projektet futtat. Közöttük van a Komplex népegészségügyi szűrések elnevezésű projekt is, amelyre összességében 17,9 milliárd forintos keretet szántak.

Hadházy Ákos az „egyik bizarr költségtételt”, egy 370 milliós szolgáltatást nézte meg alaposabban a csütörtökön megtartott Korrupcióinfóján, és bejelentette: költségvetési csalás miatt feljelentést tesz, és az ügyet az OLAF-nál is jelenteni fogja.A vastagbélszűrésben részt vevő „háziorvosi hálózat felállítása” Hadházy szerint olyan tisztán adminisztratív, sablonos tevékenység, amilyeneket a költségvetési szervek általában a saját munkavállalóikkal végeztetnek el. Ebben az esetben azonban horribilis pénzért kiszervezték.A Korrupcióinfó további részleteiről itt olvashat.A DDR 2000 Kft. 370 milliós szerződését maga Müller Cecília írta alá. A dokumentum szerint a feladat: Szerződéskötés a Megrendelő által átadásra kerülő listában szereplő háziorvosi praxisokkal (kb. 4732 darab) szerződéssablon használatával. Továbbá a vállalkozó feladata a teljesítés igazolások kiállítása, a számlák befogadása az orvosoktól és az ellenérték átutalása. Mindeközben a Megrendelő (NNK) elektronikus nyilvántartásait használja.A nyertes DDR 2000 Kft. szegényes honlapja szerint egy nyíregyházi, közepes forgalmú, 6 alkalmazottas számítógépes cégről van szó, amelynek székhelye egy fővárosi székhelyszolgáltató címre van bejegyezve– mondta a cégről Hadházy.

A 24.hu megkereste a DDR 2000 Kft., hogy mik azok a nagyobb költségtételek, amelyek az irodai nyilvántartási munka esetében indokolták a 370 milliós megbízást, választ azonban egyelőre nem kaptak.

forrás: OLKT

Leave a Reply 44 megnézve, 1 alkalommal mai nap |