| Mobile | RSS

A kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy megfélemlítse a tüntetni vágyókat: szigorodtak a büntetési tételek

január 30, 2021 Jabronka Richárd Hírek 0

A kép illusztráció – forrása: MTI

Kormányrendelet-módosítással igyekszik gondoskodni róla a kormány, hogy a vendéglátósoknak eszükbe se jusson a tilalom dacára kinyitni az üzleteiket. Az eddigieknél ugyanis jóval szigorúbb büntetéssel számolhatnak, ha megszegik a járványügyi korlátozásokat, derül ki az éjjel megjelent Magyar Közlönyből.

A módosítás szerint ha ezután a rendőrség ellenőrzés során, illetve a rendőrök vagy katonák értesítése alapján helyben fogyasztásról vagy illetéktelenek ott tartózkodásáról szerez tudomást, akkor a vendégló üzletet első alkalommal hat hónapra, ismételt kötelezettségszegés esetén pedig egy évre bezáratja.

Ha egy üzletet másodszor kapnak rajta, akkor a hely üzemeltetőjét, illetve az üzletet működtető cég valamennyi tagját az ideiglenes bezárás idejére minden vendéglátó tevékenység végzésétől eltiltják. Ha pedig az üzemeltetőt ezután mégis vendéglátói tevékenységen érik, akkor egymilliótól ötmillió forinting büntethetik.

Az eddigi szabályok szerint a járványügyi korlátozásokat megszegő üzleteket egy naptól egy évig terjedő időtartamra lehetett bezáratni, továbbá százezertől egymillió forintig terjedő bírságot szabhattak ki.

fecsego.eu/ellenszél.hu

Leave a Reply 761 megnézve, 1 alkalommal mai nap |