< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet / Blog article: Havazás, havas eső, helyenként ónos eső várható

| Mobile | RSS

Havazás, havas eső, helyenként ónos eső várható

2021. JANUÁR 31. 08:16

A Dél-Alföldön akár hét-tíz centiméter hó is hullhat.

Ma többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de délután az északi megyékben már vékonyodik, csökken a felhőzet – írja a met.hu. Többfelé várható havazás, havas eső, illetve a déli megyékben eső, néhol ónos eső is. Délután egyre inkább a legdélibb országrészre valamint a Tiszántúl déli felére húzódik vissza a csapadék. Eső ekkor már csak a Dél-Alföldön valószínű. Összességében a legkevesebb csapadék az északi határszélen, az északkeleti országrészben, a legtöbb a Dél-Dunántúlon várható. Az északi, északkeleti szél időnként megélénkül, ami helyenként hordhatja a havat. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +2 fok között valószínű. Késő estére -8, +1 fokra hűl le a levegő.

Az északi megyékben csak gyengébb intenzitású havazás várható, itt inkább csak lepelnyi hó lehet, míg máshol 2-5 cm, a Dél-Dunántúlon, Zalában, illetve esetleg a Dél-Alföldön helyenként 7-10 cm hó is hullhat. Főként a reggeli, majd az esti órákban délen, délkeleten (Alföld déli része, Baranya, esetleg eleinte Tolna) ónos eső is valószínű helyenként pár tized milliméter, néhol 1 mm feletti mennyiségben. Az élénkülő, erősödő északkeleti a Bakonyban, Dél-Dunántúlon, Dél-Alföldön helyenként kisebb hófúvást is eredményez. Az intenzívebb csapadék zónája napközben fokozatosan a déli megyékre szorul vissza.

fecsegoe.eu/168 óra

Leave a Reply 743 megnézve, 1 alkalommal mai nap |