| Mobile | RSS

Csehországban már átlépte az 1 millió főt a vírusfertőzöttek száma

KÜLFÖLDKÖZÉLETKözzétéve 2021 febr 3.

Több mint egymillió koronavírus fertőzött Csehországban./Kép. AFP

Megosztás

Több ezer horvát vendéglátós tiltakozott szerdán Zágrábban a kormány koronavírus-járvány miatt hozott korlátozásai ellen, amelyek bezárásra kényszerítették üzleteiket. A tüntető vállalkozók azt szeretnék, ha éttermeik, bárjaik, kávézóik kinyithatnának, és a szigorú vírusellenes szabályok betartásával újra működhetnének. A vendéglátóhelyeket a járvány csúcsa, tavaly november vége óta tartanak zárva Horvátországban.

Átlépte az egymillió főt a koronavírussal megfertőződöttek száma Csehországban. Az egészségügyi minisztérium adatai szerint eddig összesen egymillió-háromezer-hatszázötvenhét ember kapta el a vírust. A kelet-közép-európai országok közül Csehországban szabadult el legjobban a járvány az első hullámban, ősztől viszont szigorú intézkedéseket vezettek be: az üzletek december óta zárva vannak, és esti kijárási korlátozás van érvényben.

Romániába megérkezett a Moderna koronavírus elleni oltóanyagának első szállítmánya. A huszonhatezer-kétszáztíz adag vakcinát a térségi oltóközpontok között osztották el. Az oltásokat külön helyiségekben végzik a Pfizer-BioNTech és a Moderna vakcinákkal. Romániában eddig több mint hatszáztízezer embert oltottak be.

via. Euronews

fecsego.eu/OLKT

Leave a Reply 121 megnézve, 1 alkalommal mai nap |