| Mobile | RSS

Tovább szerencsétlenkedik a külügy – Képtelenek kijavítani a hibájukat!

Írta G. Kovács Károly -2021-02-04   

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

A koronavírus-járvány első hulláma mindenkit megrémisztett, pláne azok után, hogy megláttuk, milyen embertelen helyzetbe kényszerült Olaszország, ahol megteltek a kórházak és az orvosoknak kellett eldönteni, ki kapja az életet jelentő lélegeztetőgépet.

Nálunk eközben, szerencsére, rendkívül enyhe volt a járvány első hulláma, de a magyar kormány nem bízta a véletlenre. Az olaszokhoz hasonló helyzet kialakulása ellen, horroráron, közel 17 ezer lélegeztetőgépet szerzett be a Külügyminisztérium.

A 300 MILLIÁRDOS VÁSÁRLÁST VÉGÜL BELÁTTÁK, HOGY TÚLTOLTÁK, A RAKTÁRBAN POROSODÓ ESZKÖZÖKÖN MEGPRÓBÁLTAK TÚLADNI.

A minisztériumhoz, a hvg.hu közlése szerint, a Transparency International Magyarország fordult közérdekű adatigényléssel. A válaszból azonban kiderült, hogy egyelőre egyetlen lélegeztetőt sem tudtak értékesíteni.

Fontos tudni, hogy a magyar kórházakban eleve volt 2000 lélegeztetőgép, a legpesszimistább forgatókönyv szerint is maximum 8000 gép kellett volna összesen. A második hullám legrosszabb napján pedig csak 674 beteg szorult gépi lélegeztetésre.

De ez még mindig nem a vége a történetnek: a külügy mellett az állami kórházellátó is vásárolt közel 2500 lélegeztetőt, csak ők jóval olcsóbban, féláron.

A túl sok eszköz beszerzése nemcsak azért volt felesleges, mivel ennyi beteggel senki sem számolt, hanem azért

MERT A MAGYAR EGÉSZSÉGÜGY KÉPTELEN LETT VOLNA ÜZEMELTETNI 3000 INTENZÍVES ÁGYNÁL TÖBBET!

A külügy végül elég hamar észbe kapott, és elkezdték kommunikálni, hogy a felesleget eladják majd külföldre. Októberben még a magyar külképviseleteket is arra utasították, hogy próbálják meg az adott országban eladni azokat, de nem jártak sikerrel, egyetlen darabot sem voltak képesek rásózni senkire sem.

Orbánék azonban nem estek kétségbe, rájöttek, hogy valamire mégis jó tud lenni az a sok használatlan gép, amit a magyar adófizetők pénzéből megvásároltak:

ELAJÁNDÉKOZZÁK ŐKET!

444.hu közlése szerint, a kormány 20 darabot adott például a kirgizeknek, 100-at a szerbeknek, 150-150-et pedig a cseheknek és ukránoknak.

fecseg.eu/PestiBulvár

Leave a Reply 81 megnézve, 1 alkalommal mai nap |