< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Sport / Blog article: Szenzációs Fucsovics-győzelem

| Mobile | RSS

Szenzációs Fucsovics-győzelem

Végletekig kiélezett, négyórás meccsen győzte le a világranglisra 17. helyén álló Stan Wawrinkát az ausztrál nyílt teniszbajnokság második fordulójában.

2021. február 10., 07:41

Szerző: 168

Mindenki tudta, hogy Wawrinka ellen nem számíthat könnyű meccsre első számú férfijátékosunk, Fucsovics Márton. A svájci három Grand Slam tornát nyert, 17. a világranglistán, ráadásul év elején „belengette” visszavonulását, így talán az utolsó nagy dobására készült Ausztráliában. Fucsovics mindezzel kevéssé törődött, másfél óra játék után úgy vezetett 2:0-ra, hogy a második szettet 6:1-re nyerte.

Ám a neheze csak ezután következett. A svájci klasszis ugyanis megrázta magát, újabb 90 percnyi játék után már 2:2 állt az eredményjelzőn, következhetett a döntő játszma. Egy olyan döntő játszma, amely talán a sportág nagy klasszikusai közé is bekerül. Egyik játékos sem hibázott, 6:6-os állás után pedig jöhetett a döntő játszma döntő rövidítése, ahol a magyar versenyző nem csak tudásáról, hanem hihetetlen lelki erejéről is tanúbizonyságot tett.

A 10 pontig zajló rövidítésben ugyanis Wawrinka már 6:1-re is vezetni tudott, de Fucsovics nem adta fel, 6:9-nél három meccslabdát is hárítva egyenlíteni tudott, majd a svájci hálóba ütött labdája után egy fej fölötti lecsapással megszerezte a győztes pontot. Nem adták tehát ingyen a harmadik fordulóba jutást, embert próbáló, négy óra négy perces mérkőzésen kellett legyőzni egy világklasszist.

Kis pihenő után pedig jöhet a következő: Fucsovics a legjobb 16 közé jutásért a 14. helyen kiemelt kanadai Milos Raonic ellen játszik.„Meghalok, nagyon fáradt vagyok. Hihetetlen támogatást kaptam a drukkerektől, köszönöm. Nehéz visszaemlékezni a meccs elejére, de amikor 2-0-ra vezettem, tudtam, hogy visszajön a meccsbe Stan, mert mentálisan nagyon erős játékos.

Hogy mi volt a végén a döntő? Próbáltam a lábammal aktívabb lenni, és mentálisan próbáltam erős maradni. Ez a kedvenc tornám, kétszer is eljutottam a negyedik körig, de most csak szeretném kiélvezni a napsütést és a pillanatot” – mondta a mérkőzés után a Fucsovics az Eurosporton.

Sajnos a legjobb magyar női teniszezőnek, Babos Tímeának sem sikerült a továbbjutás. Sőt, meglepően sima vereséget szenvedett a 19 éves, a világranglistán 114. helyen álló Potapovától.

Ausztrál nyílt nemzetközi teniszbajnokság, Melbourne

Férfi egyes, 2. forduló:

Fucsovics Márton–Stan Wawrinka 7:5, 6:1, 4:6, 2:6, 7:6.

Női egyes, 2. forduló:

Babos Tímea–Anasztaszija Potapova (orosz) 2:6, 4:6.

(kiemelt kép: MTI/EPA/Jason O’Brien)

fecsego.eu/168óra

Leave a Reply 547 megnézve, 1 alkalommal mai nap |