| Mobile | RSS

Müller Cecília kijavította Szijjártó államtitkárát

Müller Cecília kijavította Szijjártó államtitkárát

Menczer Tamás rosszul tudta, hogy hány ember beoltására elegendő kínai vakcina érkezik.

Kedden 550 ezer adag kínai Sinopharm-vakcina érkezik Magyarországra, ez a mennyiség 275 ezer ember beoltására elegendő – mondta az országos tiszti főorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján hétfőn.

Hajnalban Menczer Tamás, a külügy államtitkára még arról beszélt egy Szijjártó Péter Facebook-oldalán közzétett videóban, hogy 225 ezer ember oltására lesz elegendő az 550 ezer adag kínai vakcina. Kérdeztük a külügyminisztériumot, hogy mi az ötvenezres eltérés indoka, de néhány óra alatt nem kaptunk választ.

KAPCSOLÓDÓ

Elindult az állami repülőgép 550 ezer adag kínai vakcináértKeddre már meg is érkezhet az oltóanyag.

Müller Cecília viszont már helyesnek tűnő adatokat mondott, hiszen a Sinopharm-oltóanyagból is kétszer kell kapnia valakinek, hogy erős védettséget szerezzen.

Arról is kérdeztük a külügyet, hogy mennyiért szerezték be a kínai oltóanyagot, ami azért is lenne érdekes információ, mert messze ez a legdrágább vakcina. Választ erre a kérdésünkre sem kaptunk.

Az első szállítmány Pekingből kedden érkezhet meg. Ezután még a magyar szakemberek is vizsgálni fogják, mielőtt oltani kezdenének az európai uniós hatóságok által még nem vizsgált oltóanyaggal.

fecsego.eu/24.hu

Leave a Reply 104 megnézve, 2 alkalommal mai nap |