| Mobile | RSS

Ungaria-sănătate-epidemie Coronavirus – Corpul operaţional: în Ungaria sunt deja disponibile cinci tipuri de vaccin

    Budapesta, marţi, 16 februarie 2021 (MTI)

– A ajuns primul transport cu vaccinuri din China şi astfel, în Ungaria, sunt deja disponibile cinci tipuri de vaccin, a declarat, marţi, Ágnes Galgóczi, şefa departamentului de epidemiologie al Centrului Naţional pentru Sănătate Publică din Ungaria (NNK), în numele Corpului operaţional responsabil pentru apărarea împotriva epidemiei de coronavirus, la o conferinţă de presă online.

    Ágnes Galgóczi a anunţat că cele 550 000 de doze de vaccin, sosite marţi, sunt suficiente pentru a vaccina 275 000 de persoane. Procesul de vaccinare poate începe cu acest produs doar dacă Centrul Naţional de Sănătate Publică din Ungaria va efectua testele necesare şi va autoriza administrarea acestui tip de vaccin. Acest vaccin va fi administrat de de către medicii de familie. Şefa departamentului de epidemiologie al NNK a subliniat că, împreună cu acest vaccin, în Ungaria există deja cinci tipuri de vaccin.
    Aceasta a menţionat că cele 102 960 de doze de vaccin Pfizer/BioNTech vor ajunge în această săptămână, în două tranşe: prima a sosit deja marţi în centrele de vaccinare din spitale, iar restul sunt aşteptate miercuri.
    Ágnes Galgóczi a vorbit şi despre faptul că, potrivit planului de vaccinare din această săptămână, va continua imunizarea persoanelor în vârstă înregistate, cu Pfizer şi Sputnik, în centrele de vaccinare, iar vaccinarea pacienţilor cronici, cu vârsta sub 60 de ani, înregistraţi, va continua cu AstraZeneca, la cabinetele medicilor de familie. “Echipele de vaccinare” se vor reîntoarce în centrele sociale, iar vaccinarea lucrătorilor din sistemul de sănătate este în desfăşurare, a menţionat aceasta.
    Răspunzând la întrebări, Ágnes Galgóczi a declarat că administrarea vaccinului este precedată de completarea unui chestionar şi de o examinare fizică a persoanei care primeşte vaccinul. Persoana care urmează să fie vaccinată trebuie să informeze medicul cu privire la orice circumstanţe care ar putea afecta vaccinarea. În ce priveşte datele epidemiologice, aceasta a spus că numărul persoanelor infectate, identificate în ultimele 24 de ore, a crescut cu 823, iar de la debutul epidemiei de coronavirus au fost declarate infectate 389 622 de persoane.
    85 de persoane au murit, majoritatea vârstnici, pacienţi cu boli cronice, astfel încât numărul deceselor s-a ridicat la 13 837, a adăugat Ágnes Galgóczi.
    Aceasta a mai anunţat că 3 979 de persoane infectate se află sub tratament în spitale, din care 318 au nevoie de ventilaţie mecanică.


fecsego.eu /MTI

Leave a Reply 42 megnézve, 1 alkalommal mai nap |