< Böngészés > Főoldal / EE Minisztériuma, Életképek/bulvár, Fecsegő hírek, Közélet / Blog article: Kiadták a figyelmeztetést, többfelé ónos esőre kell készülni

| Mobile | RSS

Kiadták a figyelmeztetést, többfelé ónos esőre kell készülni

Szerdán az Észak-Dunántúlon helyenként viharos széllökések is előfordulhatnak.

RÖVIDENTEGNAP, 20:02

Kapucniját fogja egy nő Debrecenben, az erős széllel kísért havas esőben 2021. január 25-én.
Kapucniját fogja egy nő Debrecenben, az erős széllel kísért havas esőben 2021. január 25-én.Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

ÓNOS ESŐ VESZÉLYE MIATT TÖBB MEGYÉRE ÉS A FŐVÁROSRA IS FIGYELMEZTETÉST ADOTT KI SZERDÁRA AZ ORSZÁGOS METEOROLÓGIAI SZOLGÁLAT.

Veszélyjelzésük szerint Budapestre, Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom és Nógrád megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

onos-eso-met

Forrás: met.hu

Azt írták: szerdán hajnalban északnyugat felől újabb csapadékrendszer éri el az országot. A csapadék halmazállapota többnyire eső lesz, azonban a Dunántúl északi, északnyugati határ menti területein, illetve az Északi-középhegységben átmenetileg ónos eső is eshet. Az északkeleti országrészben (Szabolcs, Borsod) a csapadék halmazállapota döntően hó lesz, általában néhány (2-4) centiméternyi, de helyenként 5 centiméter feletti friss hóréteg is kialakulhat.

Kiemelték továbbá, hogy délután Észak-Dunántúlon helyenként viharos széllökések is előfordulhatnak.

Az előrejelzés szerint szerda hajnalban a hőmérséklet általában mínusz 5 és 0 fok között alakul, de az átmenetileg derült, szélcsendes, hóval borított tájakon hidegebb is lehet. A nappali maximumok jobbára plusz 4 és 10 fok között lesznek, de északnyugaton egy-két fokkal enyhébb, északkeleten pedig több fokkal hűvösebb idő valószínű.

fecsego.röviden.hu

Leave a Reply 45 megnézve, 1 alkalommal mai nap |