| Mobile | RSS

Karácsony: Orbán faluja több támogatást kapott, mint az összes ellenzéki vezetésű város együttvéve

február 20, 2021 Jabronka Richárd

Kép forrása: Reuters

A miniszterelnök kedvenc települése, Felcsút, egymaga több támogatást kapott, mint az összes ellenzékű vezetésű város – állítja Karácsony Gergely főpolgármester.

„Tízezrek vesztették el a munkájukat, de a kormány nem őket, hanem a Fidesz-közeli, amúgy is milliárdos vállalkozókat támogatta az adófizetők pénzéből. De a Magyar Turisztikai Ügynökség 80 milliárdos pénzosztásán nemcsak a kormányhoz szorosan kötődő pénzemberek jártak jól, hanem azok a települések is, ahol fideszes a polgármester. A kormánypárti települések 500-szor több pénzt kaptak, mint az ellenzékiek. A hasonló településeken figyelhető meg legjobban a kormány módszere: Esztergom 5 milliárd forintot kapott, az ellenzéki vezetésű Szentendre 30 milliót”

– írta a főpolgármester a Facebook oldalán.

Budapest annak ellenére nem kap elég pénzt, hogy a Magyarországra érkező turisták egyharmada a fővárosba érkezik, Budapesten tölti az idejét. Itt költi el a turizmusból származó összpénz felét.

„A budapesti turizmus cserbenhagyása valójában az ország cserbenhagyása. Az itt termelt adóforintok túlnyomó többsége a központi költségvetésbe kerül. Ha az ágazat nem tud talpra állni, akkor annak az ország issza meg a levét”

– hangsúlyozta.

Karácsony szerint hiába mondanak mást, egyértelmű szándékuk az ellenzéki vezetésű városok ellehetetlenítése. Miközben teljes iparágak haldokolnak, tízezrek vesztik el a munkájukat, családok mennek tönkre, a kormány pártpolitikai alapon osztogatja a milliárdokat.

fecsego.eu/ellenszél.hu

Leave a Reply 146 megnézve, 2 alkalommal mai nap |