| Mobile | RSS

Szijjártó: az egész nyugat-európai sajtó hazudik

Bukarestig ment egy talpalatnyi szabad sajtóért, hogy elmondhassa: mindenki hülye, csak a magyar kormány helikopter.

SZILÁGYI SZABOLCSTEGNAP, 19:56

Szijjártó: az egész nyugat-európai sajtó hazudik
Fotó: Facebook/Szijjártó Péter

A román Digi24 TV készített interjút Szijjártó Péterrel Bukarestben. A Telex szemléje szerint a külügyminiszter a Klubrádió elhallgattatása kapcsán arról beszélt: visszautasít minden olyan állítást, amely arra vonatkozik, hogy a kormány nem biztosítaná a sajtó szabadságát.

A riporter azon kérdésére, hogy tehát akkor az egész nyugat-európai, európai uniós sajtó hazudik-e, amikor a sajtószabadságot kérik számon a magyar kormányon, Szijjártó azt felelte: igen.

Azt is elmondta, az okokat csak találgatja, de szerinte az állhat a háttérben, hogy „a magyar kormány politikája úgy tud sikeres lenni, hogy szembe megy a mainstream állásponttal, legyen szó migrációról, gazdaság- vagy családpolitikáról”.

Szijjártó úgy véli, a „liberális mainstream” azért terjeszt hazugságokat, mert „nem tudja megemészteni azt, hogy van egy kormány, amelyik erős, konzervatív, kereszténydemokrata, patrióta politikát folytat és sikeres”.

ÉN NEM TUDOM ELFOGADNI AZT, HOGY AZ OLYAN SAJTÓORGÁNUMOK, AMELYEK TÖRTÉNETESEN POZITÍVAN VISZONYULNAK A KORMÁNYHOZ, RÖGTÖN MINŐSÍTVE LESZNEK, MISZERINT KORMÁNYZATI IRÁNYÍTÁSÚAK, KORMÁNYZATI TULAJDONÚAK, KORMÁNYZATI RABSZOLGÁK ÉS HASONLÓK

– mesélte Szijjártó, szerényen elhallgatva, hogy azokat a bizonyos „pozitívan viszonyuló orgánumokat”, szám szerint több mint 500 sajtóterméket történetesen a kormány pénzeli, hogy a saját álláspontját, lejáratókampányaithazugságait bömböltesse belőlük.

fecsego.eu/röviden.hu

Leave a Reply 116 megnézve, 1 alkalommal mai nap |