| Mobile | RSS

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Rátörte az ablakot a sértettre, majd megfenyegette – vádat emelt az ügyészség


        6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.
          Tel.: (62) 622-651 • (62) 622-680 • Fax: (62) 622-689
              E-mail: csongrad-csanad.fou@mku.hu

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki tavaly december elején ittas állapotban ijesztett rá a sértettre.

A vádirat szerint a vádlott 2020. december 12. napján este 8 óra körüli időben, erősen ittas állapotban minden indok nélkül megjelent az általa látásból ismert sértett házánál, az egyik megyebeli kisvárosban. A vádlott az utcára néző ablakkeretet több alkalommal megveregette, amelyet a szobában fekvő, de még ébren levő sértett észlelt és kinyitotta az ablakot, majd rászólt a vádlottra, hogy ne zörgessen. A férfi erre szidalmazni kezdte az idős nőt, majd megfenyegette, hogy elvágja a torkát. A sértett ijedtségében közölte a vádlottal, hogy értesíti a rendőrséget, mire a vádlott válaszul beleütött a kétszárnyas ablak csukott részébe, amelynek következtében a szúnyogháló beszakadt, illetőleg az ablaküveg betört. A férfi ezt követően a helyszínről elmenekült.

A vádlott kihívóan közösségellenes, erőszakos cselekménye a sértettben félelmet keltett és kárt is okozott neki.

A járási ügyészség a vádlottat garázdaság vétségével, valamint személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétségével vádolja.

A férfi bűnösségéről a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.

S z e g e d, 2021. február 22.

Dr. Kopasz Zsolt   
   főügyész
Leave a Reply 59 megnézve, 1 alkalommal mai nap |