| Mobile | RSS

Hirek/ Európai Unió/Közeleg: az EU fellendülése, oltások, fenntartható turizmus

EU-ügyek 21-02-2021 – 11:58  

Parlament épülete Brüsszelben
Az EP-képviselők előtt még egy mozgalmas hét áll 

Az európai parlamenti képviselők megvitatják a Covid-19 válságot és a gyógyulást a nemzeti paritások tagjaival, megvitatják az oltástermelést és szavaznak a turisztikai stratégiáról.

Védőoltások

Az egészségügyi és kutatási bizottságok csütörtökön az ipar képviselőivel megvizsgálják a Covid-19 vakcinagyártás és a szállítás javításának lehetőségeit.

Szerdán a kereskedelmi bizottság megvitatja a Covid-19 vakcinák exportjának átláthatóságával és engedélyezésével kapcsolatos uniós intézkedéseket.

Nézze meg idővonalunkat, hogy megtudja, hogyan küzd az EU 2021-ben a koronavírus-járvánnyal .

A parlamentek közötti együttműködés

Az EP-képviselők és az EU-országokból, a tagjelölt és a megfigyelő országokból származó nemzeti társaik hétfőn a koronavírus-járvány felépülésének gazdasági, költségvetési és társadalmi kihívásairól beszélgetnek .

Fenntartható turizmus és tengeri szállítás

Az idegenforgalom az egyik olyan ágazat, amelyet a járvány leginkább érint . A Közlekedési és Idegenforgalmi Bizottság szerdán szavaz arról a jelentésről , amely intézkedéseket kér az ágazat támogatására a válság idején, és hosszú távon fenntarthatóbbá teszi az idegenforgalmat.

Csütörtökön a bizottság megszavazza a hatékonyabb és tisztább tengeri közlekedés megteremtését célzó intézkedéseket javasló jelentést .

Dezinformáció és közösségi média

Hétfőn a külföldi beavatkozási bizottság megvitatja a külföldi beavatkozás és a dezinformáció leküzdésére irányuló intézkedéseket, beleértve a közösségi média esetleges szabályozását Thierry Breton, a belső piacért felelős biztos mellett; és a Nato képviselői. A képviselők felszólították az EU-t, hogy a februári plenáris ülésen fokozza erőfeszítéseit a közösségi média szabályozása mellett, miközben védi a szólásszabadságot .

Digitális

Kedden az ipari, kutatási és energetikai bizottság megszavazza az adatokra vonatkozó uniós jogszabályok kidolgozását szorgalmazó jelentést, amely támogatja az európai innovációt az adatvédelem biztosítása mellett. Másnap az oktatási bizottság megszavazza a digitális oktatási politika kialakítására vonatkozó javaslatokat annak biztosítására, hogy az EU oktatása alkalmazkodjon a világjárványhoz, a fellendüléshez, valamint a digitális és a zöld átmenetekhez .

Abortuszjogok és jogállamiság Lengyelországban

Szerdán az állampolgári jogi és nőjogi bizottság meghallgatást tart a lengyelországi nők szexuális és reproduktív egészségére és jogaira irányuló támadások hatásáról , és feltárja az összefüggést az országban romló jogállamisági helyzettel. A Parlament novemberben kijelentette, hogy az abortusz tényleges betiltása Lengyelországban veszélyezteti a nők életét.

fecsego.eu/Európai Parlament

Leave a Reply 43 megnézve, 2 alkalommal mai nap |