| Mobile | RSS

Hírek Európai Parlament / A végső határ: az EU hogyan támogatja az űrprogramokat

Gazdaság Frissítve: 21-02-2021 – 09:24Létrehozva: 2018-11-22 – 11:34  

Tudja meg, hogyan finanszírozza az EU az űripart, és hogyan használják az űrtechnikát infografikánkban.

Infografika tényekkel és számokkal az EU űrprogramjairól, és elmagyarázza, hogy az űrtechnológiákat mire használják a mindennapi életben
További információkért tekintse meg infografikánkat 

2020. november 10-én a Parlament, a Tanács és a Bizottság jóváhagyta az EU 2021-27 közötti űrprogramjának és az Európai Unió Űrprogramjának létrehozására vonatkozó terveket. A Parlament 2021 márciusában szavaz a 14,8 milliárd eurós űrprogramról. A program összes, az űrrel kapcsolatos tevékenységet összefog, és kiterjed a Galileo , a Kopernikusz és az űrhelyzet tudatosságára .

“Az ambiciózus költségvetés valóban kulcsfontosságú az EU Űrprogramjának sikeréhez” – mondta Massimiliano Salini, az EPP képviselőcsoportjának olasz tagja. “A navigációs rendszer és a földmegfigyelés javítja a közlekedési szolgáltatások teljesítményét, amelyek számos előnnyel járnak. globális és európai szinten. ”

Ilyen például a Galileo, amely 24/7 operatív szolgáltatásokat nyújt közel 1,3 milliárd felhasználónak. “A hatékonyabb forgalomirányítás csökkenti a károsanyag-kibocsátást és megoldja az éghajlatváltozás problémáját, a drónok fokozottabb használata javítja a kézbesítést és a postai szolgáltatásokat, a jobb járatkövetés csökkenti a járatok törlését és zaját.”

Az űrtechnológia nélkülözhetetlen számos fontos szolgáltatáshoz, amelytől az európaiak függenek, és döntő szerepet játszhat az olyan új kihívások hatékony kezelésében, mint például az éghajlatváltozás, a határellenőrzés és az EU-ban élő emberek biztonságának megőrzése. Egyetlen uniós ország sem képes azonban egyedül a csillagokért nyúlni.

“Az űrágazat szintén alapvető fontosságú az EU stratégiai autonómiájának előmozdítása és az európai ipar versenyképességének ápolása szempontjából” – mondta Salini. “Ez kiemelt fontosságúvá válik olyan körülmények között, ahol a hagyományos űrhatalmak továbbra is nagyon aktívak, és ugyanakkor új szereplők érkeznek, akik egyre inkább kihívást jelentenek az európai űrágazat versenyképessége terén.”

fecsego.eu/Európai Parlament

Leave a Reply 70 megnézve, 1 alkalommal mai nap |