< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Sport / Blog article: Kézilabda-BL Férfi kézilabda BL – Játék nélkül kapott két pontot a Szeged – FRISSÍTETT (új: csoportállások)

| Mobile | RSS

Kézilabda-BL Férfi kézilabda BL – Játék nélkül kapott két pontot a Szeged – FRISSÍTETT (új: csoportállások)

    Budapest/Bécs, 2021. február 26., péntek (MTI)

– Nem fogják lejátszani a norvég Elverum és a MOL-Pick Szeged mérkőzését a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében, a győzelemért járó két pontot pedig a magyar csapat kapja.

    Az európai szövetség (EHF) pénteken döntött a koronavírus-járvány és az annak kapcsán bevezetett utazási korlátozások miatt elhalasztott mérkőzésekről, melyeknek továbbra sem találtak új időpontot. A vétlen fél minden esetben 10-0-s gólkülönbséggel kapta meg a két pontot. A kivételt a Paris Saint-Germain és a Vardar Szkopje elmaradt találkozója jelenti, ugyanis a francia és az északmacedón együttes is egy-egy pontot kapott, 5-5-ös gólkülönbséggel.
    A fehérorosz Meskov Breszt és a portugál FC Porto elhalasztott mérkőzésének sorsáról továbbra sem döntött az EHF.
    Az európai szövetség február 10-én meghozott döntésének értelmében minden csapat továbbjut a férfi és a női Bajnokok Ligája csoportköréből.
    A férfi és a női BL-ben két nyolcas csoportban zajlanak, illetve zajlottak a küzdelmek. Az eredeti versenykiírás úgy szólt, hogy az első két-két helyezettek egyből a negyeddöntőbe jutnak, a 3-6. helyezettek vesznek részt a rájátszás első fordulójában, a 7-8. helyezettek pedig kiesnek. A módosítás értelmében minden együttes továbbjut és részt vesz a nyolcaddöntőben. A döntés a magyar csapatok közül a férfiaknál a Telekom Veszprémet, a MOL-Pick Szegedet, a nőknél pedig a címvédő Győri Audi ETO KC-t és az FTC-Rail Cargo Hungariát érinti.
    A férfi és a női Európa-ligában is voltak megállapított eredmények, de a lebonyolítás nem változott.

    Csoportállások:
    A csoport:
    ———
1. Lomza Vive Kielce (lengyel) 19 pont/13 mérkőzés, 2. Flensburg-Handewitt (német) 17/12, 3. Paris Saint-Germain (francia) 15/12, 4. MOL-Pick Szeged 12/12, 5. Meskov Breszt (fehérorosz) 11/12, 6. FC Porto (portugál) 10/12, 7. Vardar Szkopje (északmacedón) 9/13, 8. Elverum HB (norvég) 5/12
    B csoport:
    ———
1. Barcelona (spanyol) 26 pont/13 mérkőzés, 2. Telekom Veszprém 19/13, 3. Aalborg HB (dán) 14/13 (397-401), 4. Motor Zaporizzsja (ukrán) 14/13 (355-369), 5. THW Kiel (német) 12/12, 6. HBC Nantes 11/13, 7. RK Celje PL (szlovén) 6/12, 8. PPD Zagreb (horvát) 0/13

   A Szeged vasárnap a német Flensburgot fogadja, jövő csütörtökön pedig a Paris Saint-Germain vendége lesz. A Veszprém jövő szerdán a HBC Nantes elleni, hazai mérkőzéssel zárja a csoportkört, és mivel biztosan második lesz, az A csoport hetedik helyezettjével találkozik a nyolcaddöntőben.


fecsegoe.eu/MTI

Leave a Reply 130 megnézve, 2 alkalommal mai nap |