| Mobile | RSS

Szegedi Ítélőtábla 2021. 03. 04. (csütörtök) 09.00 órai nyilvános ülés előzetese + sajtó reg. felhívás

Tisztelt Sajtómunkatársak!

Csatoltan megküldöm a Szegedi Ítélőtábla 2021. év 9. heti – sajtó számára kiajánlott – ügyének előzetesét.

A nagy sajtóérdeklődésre- és a járványügyi helyzetben a Szegedi Ítélőtáblán bevezetett és érvényben lévő szigorú épülethasználati- és egészségmegóvó intézkedésekre figyelemmel az ügyben a Szegedi Ítélőtábla a 8/2012. (IV.25.) OBH utasítás 7. § (1) bekezdése értelmében

S A J T Ó   R E G I S Z T R Á C I Ó T

ír elő.

2021. március 04. napján (csütörtök) 09.00 órára kitűzött nyilvános ülésen – a Szegedi Ítélőtábla járványügyi intézkedéseinek szem előtt tartásával – a sajtó részvételét az eljárási cselekményen az alábbi megszorításokkal tudjuk biztosítani:

  • Csak az első 5 (öt) regisztrált sajtóorgánum képviselői jogosultak az épületbe belépni és a nyilvános ülésen kép- és hangfelvételt készíteni.
  • Sajtóorgánumonként személyesen a nyilvános ülésen – figyelemmel a tárgyalóterem járványügyi szabályozás miatti korlátozott befogadóképességére – kizárólag egy személy jelenléte biztosítható.
  • A sajtó a kép- és hangfelvevő berendezéseket a nyilvános ülést megelőzően – annak kezdését és zavartalan lebonyolítását nem veszélyeztető módon – telepítheti a tárgyalóteremben, az eszközök közvetlen telepítés előtti, helyszínen történő fertőtlenítését követően.
  • A nyilvános ülés 09.00 órai kezdésére tekintettel kérjük az előzetesen regisztrált sajtóorgánum munkatársait, legalább fél órával annak megkezdése előtt, legkésőbb 08:45-ig jelenjenek meg az épületben és kezdjék meg a kép- és hangfelvevő eszközök fertőtlenítés utáni telepítését.
  • Az épületbe történő belépés során a portaszolgálatnál kihelyezett kézfertőtlenítő használata kötelező.
  • Az épületben és a tárgyalóteremben a sajtó munkatársainak az orrot- és szájat eltakaró maszk használata kötelező.
  • A nyilvános ülés befejezését követően a sajtó munkatársainak – a lehetőségekhez képest – haladéktalanul el kell hagyniuk a Szegedi Ítélőtábla épületét.
  • Az a személy, aki nem rendelkezik megfelelő védőeszközzel, vagy a fentebb előírt protokoll bármely elemét nem teljesíti, annak az épületbe történő belépését a portaszolgálat munkatársa megtagadhatja!

A sajtóregisztráció során kérjük, hogy jelen e-mailre válaszolva

2021. március 03. nap 10.00 óráig

jelezzék részvételi szándékukat az alábbi adatok pontos megadásával.

(Név szerinti regisztráció nem szükséges!)

  • Mely sajtószerv képviseletében kívánnak megjelenni?
  • A médiatartalom-szolgáltató részéről összesen hány fő-, és milyen minőségben fog megjelenni a Szegedi ítélőtáblán?

A regisztrációs e-mailek beérkezésének sorrendje alapján a Szegedi Ítélőtábla listázza az első 5 sajtóorgánumot, akik részt vehetnek a nyilvános ülésenOlyan sajtószerv képviselőjét, aki nem szerepel a regisztrációs listán nem áll módunkban beengedni az épületbe.

Szegedi Ítélőtábla természetesen a regisztrációt követően, e-mailben tájékoztatja majd a sajtó munkatársakat a regisztráció lezárultáról, valamint azon médiatartalom-szolgáltatókról, akik jelen lehetnek és tudósíthatnak a fenti eljárási cselekményről.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a járványveszély csökkentése, valamint a megbetegedések megelőzése érdekében az eljáró tanács elnöke e körben további azonnali intézkedéseket tehet.

Megértésüket és támogató együttműködésüket köszönjük!

Tisztelettel:

                               Dr. Gyuris Gábor
                  a Szegedi Ítélőtábla sajtótitkára
                         mobil: +36 30 337 3653
             e-mail: gyurisg@szegeditb.birosag.hu

Leave a Reply 100 megnézve, 2 alkalommal mai nap |