< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, GFHF hallgatói blogja, HITA, Közélet, Kultúra, Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Főszerkesztő levele 31. Kedves barátomnak Oláh István László főszerkesztőnek

| Mobile | RSS

Főszerkesztő levele 31. Kedves barátomnak Oláh István László főszerkesztőnek

Kedves Olvasóim, Barátaim!

Először is meg szeretném köszönni azt a 100-nál is több választ, amit a múlt pénteki levelemre írtatok, amiben az oltási regisztrációról mondtam el nektek a véleményemet. Sajnos a válaszok elsöprő többsége nagyon hasonló tartalmú: a kormányzati vakcinainfó nem válaszol, nem jelez vissza, a háziorvos bizonytalan, az oltópontokon egymásnak ellentmondó információkat adnak. Vagyis folytatódik a káoszkormányzás.

Én magam is hetekkel ezelőtt regisztráltam oltásra, azóta egyetlen levelet kaptam: hogy töltsem ki a kormányzati propaganda kérdőívet, amit ők nemzeti konzultációnak csúfolnak. Köszönöm szépen, nem töltöm. Inkább arra lennék kíváncsi, hogy mikor és milyen vakcinával fognak beoltani. Merthogy szeretném, ha beoltanának, ezért regisztráltam. Nem azért, hogy Rogán Antal kormányzati levélszeméttel bombázzon.

Elszomorító ez. Ami pedig a helyzetet még szomorúbbá teszi, az Orbán Viktor pánikszerű hazudozása.

Kedves Olvasóm!

Az elmúlt egy évben már megszokhattuk, hogy a közbeszédet a koronavírus-járvány uralja. Nem volt ez másképp az elmúlt héten sem. Sajnos ideért a harmadik hullám.

A járvány kapcsán a fideszesek persze még mindig csak összevissza beszélnek és hazudoznak. Erre legjobb példa Orbán Viktor pénteki hazugságinterjúja. A tanulókat, a tanárokat és a szülőket magára hagyta a Fidesz. Ezen még mindig nem voltak hajlandóak változtatni. Ehelyett satuba szorították az egészségügyi dolgozókat és tovább támadják az önkormányzatiságot, tehát minden magyar embert. Kiderült ugyanis, hogy a fideszes települések 500-szor annyi pénzt kaptak, mint az ellenzékiek. 

De Orbán Viktorék korrupció kapcsán sem hazudtolták meg magukat az elmúlt héten. Szemen köpték szotyival az összes nehéz helyzetbe került magyar embert.  Jakab Pétert és Szabó Tímeát prolinak titulálják, amiért párizsit esznek. Mert a csicskaseregnek az a valódi ételnek, amit csak a leggazdagabbak fideszesek tudnak megfizetni. Ők zabálják a kaviárjukat és lenézik azt, akinek még a parizer is luxuscikk. Pedig a folyamatos drágulás miatt egyre nehezebb a legalapvetőbb dolgok megfizetése is.

Ráadásul nem ez volt az egyetlen botrányos húzása a fideszeseknek a héten. A járvánnyal kapcsolatos híreket sikerült egy kicsit háttérbe szorítania Kósa Lajosnak a korrupciós botrányával. Nem véletlen, hogy Csárdi Antal köztársaságpárti országgyűlési képviselő feljelentést is tett magánokirat hamisítás miatt a csengeri örökösnő és Kósa közös ügyében. Hadházy Ákos pedig Kósa más korrupciós ügyei kapcsán úgy fogalmazott: ő az a fideszes, akihez az elmúlt 30 év legjobban bizonyítható korrupciós esete kapcsolódik. A bomba pedig akkor robbant csak igazán nagyot, amikor kiderült, hogy egy ügyvéd beszámolója szerint vesztegetési pénz volt az a 68 millió forint, amit a csengeri örökösnő továbbított Kósa Lajosnak. Ez arra vall, hogy ő az áldozat? Szerintem nem.

Kedves Olvasóm!

Végezetül hadd osszam meg veled egy ma publikált kutatás eredményét. Eszerint a biztos pártválasztók körében tovább nőtt azoknak az aránya, akik a hatpárti demokratikus összefogásra szavaznának a Fidesz-KDNP listájával szemben. A különbség 3 százalékpont (50:47) a köztársaság javára, ami azt jelenti, hogy van remény, de nem bízhatjuk el magunkat. Minden nap, mindenkinek tenni kell a kormányváltásért. Azért, hogy végre megszabaduljunk ezektől a nemzetrontó banditáktól, akik folyamatosan fosztogatják a magyar emberek pénzét és szabadságát. Arra kérlek, mondd el a szomszédodnak, hogy van remény, írd meg néhány barátodnak üzenetben, oszd meg a cikkeinket a közösségi oldalakon! És mindenek fölött arra kérlek, tarts ki, ne csüggedj el, mert ahogy Bajnai Gordon mondta annak idején, legnagyobb ellenségünk a reményvesztettség.

Vigyázzunk magunkra és egymásra! Túl leszünk mindezen!

Jó egészséget kívánok,

Zentai András, az EzaLényeg főszerkesztője

Leave a Reply 70 megnézve, 1 alkalommal mai nap |