| Mobile | RSS

Ha még esetleg nem lett volna elég bajunk!///Se ainda não tivéssemos problemas suficientes!

KÖZÉLETFrissítve: 2021 febr 26.

Megosztás

AZ AKTÍV ETNA VULKÁN KÉNFELHŐJE MAGYARORSZÁG FÖLÉ ÉRKEZIK!

Amikor kitört a vulkán, teljesen másfelé ment a mérgező felhő, de azóta megváltozott a széljárás és egyenesen hazánk felé fújja a kén-dioxidot.Húszezer tonna kén-dioxidot pumpált Európába az Etna, a szél egészen Magyarországig szállítja a mérgező felhőt – figyelmeztet az Időkép.Nem elég, hogy 14 millió tonna szaharai por kering Európa és Észak-Afrika felett, a február 23-i kitörése során az Etna nem kevesebb mint 20 kilotonna kén-dioxidot juttatott a légkörbe– írta Szabó Bea meteorológus, aki szerint a mérgező anyag több mint 10 kilométer magasra emelkedett, ahol a sztratoszférikus szél először északnyugat felé szállította, majd Közép-Európa irányába terítette azt.A szicíliai vulkán a hónap közepén ébredt fel, az elmúlt évtizedek legnagyobb kitörését produkálva. Európa legmagasabb, 3350 méteres aktív tűzhányója két napja ismét izzó lávát és hamufelhőt lövell ki magából.

Egyelőre sem személyi sérülésről, sem károkról nem érkezett hír, de a közeli Pedara lakói arról számoltak be, hogy kőzetdarabok estek az égből, és hamutakaró borította be a település utcáit.

via. Szeretlek Egerszeg

fecsego.eu/OLKT

Se ainda não tivéssemos problemas suficientes!
27 de fevereiro de 2021 | publicar Tribunal Constitucional, Atualidades, Eventos, Tribunal de Justiça da União Europeia, Tribunal / Procuradoria / Conselho de Julgamento de Szeged, Pictures of Life / tablóide, Sala de Imprensa da UE, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Chat blog, Public Life, Culture, Szeged Court, Science / Economy, White House
PUBLICAtualizado: 26 de fevereiro de 2021

Compartilhamento

CHEGA O ENXOFRE DO ATIVO ETNA SOBRE A HUNGRIA!
Quando o vulcão entrou em erupção, a nuvem tóxica foi completamente para outro lugar, mas desde então os ventos mudaram e está soprando dióxido de enxofre direto para o nosso país. Não é suficiente que 14 milhões de toneladas de poeira saharaui circulem pela Europa e Norte da África, durante o erupção em 23 de fevereiro, o Etna liberou nada menos que 20 quilotons de dióxido de enxofre na atmosfera, escreveu o meteorologista Bea Szabó, que disse que a substância tóxica era mais do que noroeste e depois se espalhou para a Europa Central.O vulcão siciliano acordou no meio do mês, produzindo a maior erupção em décadas. O vulcão ativo mais alto da Europa, 3.350 metros, disparou lava brilhante e nuvens de cinzas novamente por dois dias.

Nenhum ferimento ou dano pessoal foi relatado até agora, mas os moradores da vizinha Pedara relataram que pedaços de rocha caíram do céu e cobriram as ruas da cidade com cinzas.

através da. Eu te amo egerszeg
fecsego.eu/OLKT

Leave a Reply 73 megnézve, 1 alkalommal mai nap |