| Mobile | RSS

Kósa Lajost kilóra megvette a csengeri asszonyság///Lajos Kósa a été achetée par la femme Csenger pour un kilo

KÖZÉLETFrissítve: 2021 febr 27.

Megosztás

Kósa Lajos vesztegetési pénzt kaphatott a “csengeri örököstől”

Komoly korrupciógyanús ügyről lehet beszélni Csárdi Antal szerint. Az LMP frakcióvezető-helyettese ezt a birtokába került vallomás alapján mondja. Az ügyben Pintér Sándorhoz fordul.Vesztegetési pénz lehetett az a 68 millió forint, amit a csengeri örökösnő továbbíthatott Kósa Lajosnak – véli egy birtokába jutott vallomás alapján Csárdi Antal, az LMP frakcióvezető-helyettese. Közleményében azt írja, a csengeri örökösnőhöz tíz tételben érkezhetett utalás a Kiskun Tender Kft-től, amelyet később készpénzben vitt el a címzett Kósa Lajos, vagy a sofőrje.

Erről a nyomozóhatóság is tud, az ügyészség mégsem akarja kihallgatni Kósát – folytatja Csárdi. Majd idézi az alábbi, szerinte nyomozóhatósági megállapítást:Elmondása szerint Kósa Lajos megkérte Sz. Gábornét, hogy egy uniós projekt kapcsán járó pénzösszeget utalhassanak Sz. Gáborné számlájára, mert Kósa Lajos a pozíciója miatt nem kérheti a saját számlájára. Elmondása szerint Kósa Lajos megkérte őt, hogy a könyvelés miatt írja alá, hogy ez az összeg kölcsön és hivatkozzon az örökségére. Kósa Lajos és sofőrje felváltva mentek a pénzt átvenni Sz. Gábornétól több részletben.

Csárdi szerint az idézet után egyértelmű, hogy komoly korrupciógyanús ügyről lehet beszélni, Kósa Lajos neve mégsem szerepel sehol a vádiratban. A “csengeri örökösnő” védője többször indítványozta, hogy a fideszes politikust legalább tanúként kihallgassák. Az ügyész viszont kifogásolta ezt, holott Csárdi szerint hivatali kötelessége lett volna.A fentiek miatt írásbeli kérdésben fordul Pintér Sándor belügyminiszterhez Csárdi, aki azt szeretné megtudni: folyik-e ezekben az ügyekben eljárás, valamint, hogy az ügyészség miért nem teljesítette azt, ami szerinte hivatali kötelezettsége.

Szeretlek Egerszeg

forrás: OLKT

Lajos Kósa a été achetée par la femme Csenger pour un kilo
28 février 2021 | Publier Cour constitutionnelle, actualités, événements, Cour de justice de l’Union européenne, Cour / Parquet / Conseil des arrêts de Szeged, ministère de l’EE, Pictures of Life / Tabloïd, Salle de presse de l’UE, europarl.europa.eu/news/en, europarl .hu, Chatter-of-Arms, blog étudiant GFHF, HITA, Vie publique, Culture, Comité Helsinki hongrois, Nav, nébih, Actualités de la police, Tribunal de Szeged, Maison Blanche
PUBLICMis à jour: 27 février 2021

Partage

Lajos Kósa pourrait recevoir des pots-de-vin de «l’héritier Csenger»
Selon Antal Csárdi, on peut parler d’un grave soupçon de corruption. Le chef adjoint du LMP le dit sur la base des aveux qu’il a en sa possession. Il se tourna vers Sándor Pintér à ce sujet. Dans sa déclaration, il écrit que l’héritière de Csengeri a peut-être reçu une référence de Kiskun Tender Kft en dix articles, qui a ensuite été prise en espèces par le destinataire, Lajos Kósa, ou son chauffeur.

L’autorité chargée de l’enquête le sait également, mais le parquet ne souhaite pas interroger Kós, poursuit Csárdi. Il cite ensuite la déclaration suivante de l’autorité chargée de l’enquête: Selon lui, Lajos Kósa a demandé à Gáborné Sz que l’argent lié à un projet de l’UE puisse être transféré à Gáborné Sz. Selon lui, Lajos Kósa lui a demandé de signer pour ce compte, d’emprunter ce montant et de se référer à son héritage. Lajos Kósa et son chauffeur se sont relayés pour reprendre l’argent de Sz. Gáborné en plusieurs versements.

Selon Csárdi, après la citation, il est clair que nous pouvons parler d’un grave soupçon de corruption, mais le nom de Lajos Kósa n’apparaît nulle part dans l’acte d’accusation. Le défenseur de «l’héritière de Csenger» a proposé à plusieurs reprises que le politicien du Fidesz soit interrogé au moins en tant que témoin. Le procureur, en revanche, s’y est opposé, même si, selon Csárdi, il aurait eu un devoir de fonction. Csárdi a écrit au ministre de l’Intérieur Sándor Pintér à ce sujet, qui voulait savoir s’il y avait des poursuites. dans ces cas et pourquoi le devoir officiel.

Je t’aime Egerszeg
source: OLKT

Leave a Reply 65 megnézve, 1 alkalommal mai nap |