| Mobile | RSS

Orbán már egyértelműen a Fidesz Néppártból való távozásáról ír///Orbán écrit déjà clairement sur le départ du Fidesz du Parti populaire

Ha megszavazzák szerdán a módosítást, a magyar kormánypárt távozik. A magyar kormányfő levelet írt Manfred Webernek.

Manfred Webernek írt levelet Orbán Viktor, amelyet Novák Katalin hozott nyilvánosságra vasárnap délután Facebook-oldalán.

Érdemes röviden felidézni a Fidesz a Néppárt közti konfliktus minapi állomását:

  • tegnap írtuk meg, hogy egyre valószínűbb, hogy hamarosan kenyértörésre kerül a sor az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti csoportja és a fideszes EP-képviselők között. A Népszava információi szerint Az EPP elnökségének pénteki ülésén megszületett a döntés az eljárási szabályzat módosításáról, amely lehetővé tenné a csoportos kizárást és felfüggesztést, amelyre jelenleg nincs mód.
  • A végleges szöveg még nincs meg, de gyorsan elkészülhet, és már akár jövő szerdán el is fogadhatják. Az EPP-ben nem számítanak hosszú vitára, mert széles konszenzus övezi a tervezetet. A kizáráshoz a jövőben azonban már nem sima többség, hanem kétharmados fog kelleni. Kivéve, ha olyan párt tagjáról van szó, amelyet már kizártak, vagy felfüggesztettek. Azaz a fideszes képviselők akár a szavazatok 50 százaléka plusz egy vokssal kizárhatók, vagy felfüggeszthetők lennének.

KAPCSOLÓDÓ

Deutsch Tamás után a többi fideszes EP-képviselőt is felfüggeszthetikA Néppárt felgyorsította a folyamatot.

Ennek tudatában írt levelet Orbán Viktor Manfred Webernek, amelyben a következők szerepelnek:

  • Ha a Fideszt nem látják szívesen, “mi nem ragaszkodunk ahhoz, hogy a képviselőcsoport tagjai maradjunk”
  • Orbán Viktor szerint nehéz megérteni és elfogadni, hogy Manfred Weberéknek a járvány idején az EPP-képviselőcsoport szabályainak felülvizsgálata a legsürgetőbb feladat
  • Orbán Viktor azt írta Manfred Webert: tavaly december 6-án neki írt levelében javasolta, hogy az európai parlamenti  képviselőcsoport szintjén alakítsanak ki új típusú együttműködést, hasonlót az EPP-ED modellhez. “Az ígéreteket nem tartották be, és a levelemre sem született válasz”. Ehelyett – írja most Orbán – “a belső szabályok átírása került az asztalra, rekordsebességgel és azzal a céllal, hogy megkönnyítsék képviselőink kizárását, vagy amennyiben ez a próbálkozás sem kapná meg a szükséges többségi támogatást, úgy megteremtenék a választott európai parlamenti képviselőink képviselőcsoportból történő kizárásának sebtében összetákolt és jogilag megkérdőjelezhető feltételeit”. Orbán Viktor szerint az üzenet világos és érthető.

A magyar kormányfő a néppárt frakcióvezetőjének írt levelében a jelenlegi helyzettel kapcsolatban három aggasztó tényt is kiemelt. Elsőként arra hívta fel a figyelmet, hogy a koronavírus-járvány több százezer európai ember életét követelte az elmúlt évben. A harmadik hullám éppen most érte el az országokat, “borzasztó emberveszteséget és példa nélküli gazdasági károkat okozva” – írta, kiemelve: “minden egyes tagországban élet-halál harcot folytatunk, éjjel-nappal”.  Második pontban Orbán Viktor arról írt, hogy értelmezésük szerint a jogállamiság fogalmába nem fér bele a szabályok visszamenőleges hatályú megváltoztatása vagy szankciók kiszabása, ahogyan az új rendelkezésekben ez egyértelműen szerepel. A kormányfő szerint ezeket a módosításokat a Fidesz európai parlamenti képviselőinek megbüntetésére szabták. “Miután nem tudott kellő mennyiségű szavazatot gyűjteni, hogy megbüntessen minket, most megpróbálja megváltoztatni a szabályokat és egy folyamatban lévő eljárásra kiterjeszteni” – fűzte hozzá. Harmadik pontban kiemelte: a Fidesz elnökeként kötelessége, hogy biztosítsa választóik teljes képviseletét. Ennélfogva nem fogadhatja el a Fidesz európai parlamenti képviselői feladatellátásához szükséges jogainak korlátozását. “Ez mélységesen antidemokratikus lenne” – írta.

Orbán Viktor szerint a Fidesz európai parlamenti képviselőit több mint 1,8 millió magyar ember szavazatával választották meg, ez a leadott szavazatok 52 százaléka. Úgy fogalmazott: Képviselőink félreállítása egyet jelent csaknem kétmillió magyar állampolgár semmibevételével, amely tovább gyengítené politikai családunkat.

A Fidesz elnöke levelét azzal zárta: ha az elnökség és a nemzeti delegációvezetők február 26-i találkozóján elfogadott rendelkezéseket szavazásra bocsátják, és meg is szavazzák, a Fidesz elhagyja a képviselőcsoportot.

fecsego.eu/24.hu

Orbán écrit déjà clairement sur le départ du Fidesz du Parti populaire
1 mars 2021 | Publier Cour constitutionnelle, actualités, événements, Cour de justice de l’Union européenne, Cour / Parquet / Szeged Judgment Board, blog du père Dr. Benyik, ministère de l’EE, Pictures of Life / tabloïd, EU Press Room, europarl.europa. eu / news / fr, europarl.hu, Chatterbox news, blog du rédacteur en chef, blog étudiant GFHF, HITA, Vie publique, Comité Helsinki hongrois, nébih, Police news, Szeged Court, Maison Blanche

INTÉRIEUR
24.hu
Si l’amendement est voté mercredi, le parti au pouvoir hongrois partira. Le Premier ministre hongrois a écrit une lettre à Manfred Weber.

Viktor Orbán a écrit une lettre à Manfred Weber, qui a été publiée par Katalin Novák sur son après-midi Facebook dimanche après-midi.

Il convient de rappeler brièvement le stade récent du conflit entre le Parti populaire au Fidesz:

nous avons écrit hier qu’il est de plus en plus probable qu’il y aura bientôt une rupture de pain entre le groupe du parti populaire européen (PPE) au Parlement européen et les députés du Fidesz. Selon Népszava, une décision a été prise lors de la réunion de vendredi du Bureau du PPE de modifier le règlement, ce qui permettrait l’exclusion et la suspension de groupe, ce qui n’est actuellement pas possible.
Le texte final n’est pas encore disponible, mais il peut être achevé rapidement et pourrait même être adopté mercredi prochain. Ils ne s’attendent pas à un long débat au sein du PPE car il existe un large consensus autour du projet. À l’avenir, cependant, l’exclusion ne nécessitera plus une majorité simple, mais les deux tiers. Sauf s’il s’agit d’un membre d’un parti qui a déjà été expulsé ou suspendu. Autrement dit, les députés du Fidesz pourraient être expulsés ou suspendus jusqu’à 50% des voix plus une voix.
DE LIAISON

Après Tamás Deutsch, d’autres eurodéputés du Fidesz pourraient être suspendus et le Parti populaire a accéléré le processus.

Conscient de cela, il a écrit une lettre à Viktor Manfred Weber d’Orbán, dans laquelle il est dit:

Si le Fidesz n’est pas le bienvenu, “nous n’insisterons pas pour rester membres du groupe”
Selon Viktor Orbán, il est difficile de comprendre et d’accepter que c’est la tâche la plus urgente pour Manfred Weber de revoir les règles du groupe PPE pendant l’épidémie.
Viktor Orbán a écrit à Manfred Webert: dans une lettre qu’il lui a adressée le 6 décembre de l’année dernière, il a suggéré qu’un nouveau type de coopération soit développé au niveau du groupe du Parlement européen, similaire au modèle du PPE-DE. “Les promesses n’ont pas été tenues et il n’y a pas eu de réponse à ma lettre.” Au lieu de cela, Orbán écrit maintenant, «les règles internes ont été réécrites à une vitesse record et dans le but de faciliter l’exclusion de nos députés, ou si cette tentative ne reçoit pas le soutien de la majorité nécessaire, cela créerait une exclusion hâtive de nos élus. du groupe, des conditions complexes et juridiquement discutables ». Selon Viktor Orbán, le message est clair et compréhensible.
Dans une lettre adressée au chef de la faction du Parti populaire, le Premier ministre hongrois a également souligné trois faits préoccupants sur la situation actuelle. Il a été le premier à souligner que l’épidémie de coronavirus avait coûté la vie à des centaines de milliers d’Européens au cours de l’année écoulée. La troisième vague vient de frapper les pays, «causant de terribles pertes en vies humaines et des dommages économiques sans précédent», a-t-il écrit, soulignant que «dans chaque État membre, nous menons une lutte à mort, jour et nuit». Dans le deuxième point, Viktor Orbán a écrit que, selon leur interprétation, le concept d’état de droit n’inclut pas les modifications rétroactives des règles ou l’imposition de sanctions, comme cela est clairement indiqué dans les nouvelles dispositions. Selon le Premier ministre, ces amendements visaient à punir les eurodéputés du Fidesz. «Après avoir été incapable de recueillir suffisamment de votes pour nous punir, il essaie maintenant de changer les règles et de les étendre à un processus en cours», a-t-il ajouté. Il a souligné dans un troisième point: en tant que président du Fidesz, il est de son devoir d’assurer la pleine représentation de ses électeurs. Par conséquent, il ne peut accepter la restriction des droits des membres du Fidesz du Parlement européen à exercer leurs fonctions. «Ce serait profondément antidémocratique», a-t-il écrit.

Selon Viktor Orbán, les membres du Fidesz du Parlement européen ont été élus avec les voix de plus de 1,8 million de Hongrois, soit 52% des suffrages exprimés. Il l’a dit ainsi: le limogeage de nos représentants équivaut à ignorer près de deux millions de citoyens hongrois, ce qui affaiblirait davantage notre famille politique.

Le président du Fidesz a conclu la lettre en déclarant que si les dispositions adoptées lors de la réunion entre la présidence et les chefs des délégations nationales du 26 février étaient mises aux voix et votées, le Fidesz quitterait le groupe politique.

fecsego.eu/24.hu

Leave a Reply 136 megnézve, 1 alkalommal mai nap |