| Mobile | RSS

Az orosz lakosság több mint 60%-a nem kéri a kétes eredetű orosz vakcinát///Více než 60% ruské populace nepožaduje ruskou vakcínu pochybného původu

KÜLFÖLDKÖZÉLETFrissítve: 2021 márc 2.

Szputnyik V-vakcina

Egy friss közvélemény-kutatás eredményei szerint az oroszok közel kétharmada nem kér az orosz fejlesztésű Szputnyik V koronavírus elleni vakcinából, és körülbelül ugyanannyian gondolják azt, hogy a koronavírus egy mesterségesen előállított biológiai fegyver, írja a Reuters és az orosz The Moscow Times.

Levada Center nevű független közvélemény-kutató intézet a múlt hónapban 50 régióban, összesen kétszer 1601 embert kérdezett meg a járvánnyal kapcsolatban. A reprezentatív eredményeik szerint az oroszok több mint fele (56 százalék) nem fél attól, hogy elkapja a koronavírust, ez 2020 februárja óta a legmagasabb arány.

A válaszadók 62 százaléka mondta azt, hogy nem akarja magát beoltatni a Szputnyik V vakcinával, aminek a fiatalok körében (18–24 évesek) a legmagasabb az elutasítottsága. A legtöbben a mellékhatásoktól – láz, magas vérnyomás, hasmenés, hányás és fáradtság érzése – tartanak, ezért nem kérik az oltást.

A válaszadók 64,9 százaléka véli úgy, hogy a koronavírus egy biológiai vegyi fegyver. A 40–54 éves korosztályban még ennél is magasabb, 71,4 százalék volt azok aránya, akik osztották ezt az összeesküvés-elméletet. A 40–54 éveseknek csupán 23,2 százaléka fogadja el azt a tudományos konszenzust, hogy a vírus természetes eredetű.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) missziója nemrég Kínában vizsgálta a vírus eredetét. A WHO szerint nagyon valószínűtlen, hogy a vírus mesterséges eredetű lenne. A misszió fő hipotézise szerint a koronavírus egy denevértől származik, és több lehetséges forgatókönyv is született arról, hogy a vírus pontos hogyan terjedt át az emberre. A vírussal foglalkozó szakértők többsége szerint sincs semmilyen arra utaló jel, hogy a vírus nem természetes módon alakult ki.

Oroszországban a járvány kezdete óta csaknem 4,3 millió koronavírus-fertőzöttet regisztráltak. A 145 milliós országban decemberben kezdték el az oltási kampányt a hazai fejlesztésű Szputnyik V-vel. Február 10-én Mihail Murasko egészségügyi miniszter azt mondta, hogy több mint kétmillió oroszt oltottak be legalább az első adag vakcinával.

Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn jelentette ki, hogy az orosz vakcinák biztonságosak, és a vírus újabb mutációival szemben is hatásosak.

„Azt a jelentést kaptam, hogy a meglévő vakcináink hatékonyan működnek azok ellen a változatok ellen, amelyek Európát, de nem csak Európát ma annyira megijesztik. Ezeknek a vakcináknak a tesztelése a vírus ellen azt mutatja, hogy az oltóanyagaink hatékonyak ezen változatok ellen”

– mondta Putyin.

A Szövetségi Orvosbiológiai Ügynökség (FMBA) vezetője, Veronyika Szkvorcova szerint az FMBA március közepére fejezi be a Mir-19 elnevezésű, „közvetlen hatású koronavírus elleni készítmény” tesztelésének első, az év elején megkezdett fázisát. Korábban írtuk, hogy az orosz vakcina a koronavírus brit és dél-afrikai variánsa ellen is hatásos, ha beadnak egy harmadik, emlékeztető oltást.

A Szputnyik V-t január 20-án engedélyezte Magyarországon az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI), mint később kiderült, annak ellenére, hogy a hatóság által felkért szakértők problémákat fogalmaztak meg a vakcinával szemben. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter két nappal később Moszkvából be is jelentette, hogy aláírták a szerződést a vakcina beszerzéséről, a megállapodás értelmében kétmillió adag, azaz egymillió embernek elegendő oltás fog az országba érkezni a következő hónapokban.

A vakcina engedélyezésig vezető kalandos magyarországi történetét ebben a cikkben foglaltuk össze.

fecsego.eu/OLKT

Více než 60% ruské populace nepožaduje ruskou vakcínu pochybného původu

  1. března 2021 | pošta Ústavní soud, aktuální zprávy, události, Soudní dvůr Evropské unie, soud / prokuratura / soudní rada v Szegedu, Deszki Public Life, ministerstvo EE, Pictures of Life / bulvár, tisková místnost EU, europarl.europa.eu/news / en, europarl.hu, Chattering News, šéfredaktor blogu, studentský blog GFHF, veřejný život, kultura, maďarský helsinský výbor, Nav, nébih, policejní zprávy, Szeged Tribunal, Bílý dům
    ZAHRANIČNÍ ŽIVOT Aktualizováno: 2. března 2021

Vakcína proti Sputniku
Podle nedávného průzkumu veřejného mínění téměř dvě třetiny Rusů nepožadují očkování proti rusky vyvinutému koronaviru Sputnik V a přibližně stejný počet si myslí, že koronavirus je uměle vyráběná biologická zbraň, uvádí agentura Reuters a ruský The Moscow Times .

Nezávislý volební institut s názvem Levada Center minulý měsíc v souvislosti s epidemií dotazoval 1601 lidí v 50 regionech. Podle jejich reprezentativních výsledků se více než polovina Rusů (56 procent) nebojí chytit koronavirus, což je nejvyšší míra od února 2020.

62 procent respondentů uvedlo, že nechtělo být očkováno vakcínou Sputnik V, která má nejvyšší odmítnutí mezi mladými lidmi (ve věku 18-24 let). Většina lidí se obává nežádoucích účinků – horečky, vysokého krevního tlaku, průjmů, zvracení a únavy – proto nepožadují očkování.

64,9 procenta respondentů se domnívá, že koronavirus je biologická chemická zbraň. Ve věkové skupině 40–54 let byl podíl těch, kteří sdíleli tuto konspirační teorii, ještě vyšší, na 71,4 procenta. Pouze 23,2 procenta osob ve věku 40–54 let souhlasí s vědeckou shodou, že virus je přírodního původu.

Mise Světové zdravotnické organizace (WHO) nedávno zkoumala původ viru v Číně. Podle WHO je velmi nepravděpodobné, že by virus byl umělého původu. Hlavní hypotézou mise je, že koronavirus je odvozen od netopýra a objevilo se několik možných scénářů o tom, jak přesně se virus rozšířil na člověka. Podle většiny odborníků na viry nic nenasvědčuje tomu, že by se virus nevyvinul přirozeně.

Od začátku ohniska bylo v Rusku registrováno téměř 4,3 milionu koronavirových infekcí. Ve 145 milionech zemí byla v prosinci zahájena očkovací kampaň s domácím vyvinutým Sputnikem V. 10. února řekl ministr zdravotnictví Michail Murasko více než dva miliony Rusů očkovaných alespoň první dávkou vakcíny.

Ruský prezident Vladimir Putin v pondělí uvedl, že ruské vakcíny jsou bezpečné a účinné proti dalším mutacím viru.

“Dostal jsem zprávy, že naše stávající vakcíny účinně působí proti variantám, které děsí Evropu, ale nejen Evropu dnes.” Testování těchto vakcín proti viru ukázalo, že naše vakcíny jsou účinné proti těmto variantám. “

Řekl Putin.

Podle Veronyiky Skvorcové, vedoucí Federální agentury pro biomedicínskou biologii (FMBA), dokončí FMBA první fázi testování Mir-19, „přímo působícího koronavirového léku“, která začala na začátku tohoto roku do poloviny března. Dříve jsme psali, že ruská vakcína je účinná také proti britským a jihoafrickým variantám koronaviru, když je podána třetí posilovací vakcína.

Sputnik V získal licenci v Maďarsku 20. ledna od Národního ústavu farmacie a zdraví potravin (OGYÉI), jak se ukázalo, a to navzdory skutečnosti, že odborníci dotazovaní úřadem zjistili problémy s vakcínou. Ministr zahraničí Péter Szijjártó také o dva dny později z Moskvy oznámil, že byla podepsána smlouva o nákupu vakcíny, podle dohody dorazí v následujících měsících dva miliony dávek, tj. Dostatek očkování pro jeden milion lidí.

Dobrodružná historie vakcíny v Maďarsku vedoucí k jejímu schválení je shrnuta v tomto článku.

fecsego.eu/OLKT

Leave a Reply 113 megnézve, 1 alkalommal mai nap |