| Mobile | RSS

Manfred Weber: Orbán Viktor egy populista pártot hozna létre az Európai Parlamentben

Bereznay István

BEREZNAY ISTVÁN

A jobboldali populisták le akarják választani a jobboldalt a politikai középről, és a társadalom megosztására törekednek, ezzel pedig megnyitják az utat egy „baloldali Európa” előtt is – hangsúlyozta Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti frakcióvezetője egy vasárnap megjelent írásában az MTI szerint. 

A politikus a Welt am Sonntag című német lapban közölt kommentárjában úgy fogalmazott: Orbán Viktor kormányfő, a Fidesz elnöke

nagy robajjal rácsapta az ajtót az EPP-frakcióra.

Manfred Weber azt is hozzátette, hogy véleménye szerint Orbán Viktor

„HATALOMPOLITIKAI VÁGYÁLMAI” EGY EURÓPAI UNIÓS JOBBOLDALI POPULISTA PÁRT VEZETÉSÉRŐL SZÓLNAK.

A politikus továbbá azt is kifejtette, hogy az EPP jelenti az egyik garanciát a gyengébb térségek javát szolgáló, jól finanszírozott regionális politikára, a migráció korlátozására, a működőképes határvédelemre, Nyugat és Kelet megbékélésére és „összenövésére”, integrációjára.

Az EPP azt is garantálja évtizedek óta, hogy a családpolitika nemzeti hatáskör. Az EU kereszténydemokrata alapító atyái, köztük Alcide de Gasperi vagy akár Konrad Adenauer is mind konzervatívok voltak családpolitikai kérdésekben,

DE HITTEK A DEMOKRATIKUS, ALKOTMÁNYOS ÁLLAMBAN, A „LIBERÁLIS DEMOKRÁCIÁBAN” ÉS A TÁRSADALMI ÖSSZETARTÁS ÉRTÉKÉBEN – HANGSÚLYOZTA.

Kiemelte továbbá, hogy számukra az EU nem „önkiszolgáló bolt” volt, és nem is színpad az önös ambíciók kibontakoztatására. 

Hozzátette: Orbán Viktor szakított az EPP-s alapító atyák „kereszténydemokrata örökségével”, és

most a nacionalista pártok nyakába borul, amelyek – amikor színt kellett vallaniuk –visszataszító előítéleteket mozgósítva, megveszekedetten harcoltak Magyarország EU-csatlakozása ellen.

KAPCSOLÓDÓ

A Fidesz néppárti tagságának megszüntetését javasolja a bajor CSU elnöke

A Fidesz néppárti tagságának megszüntetését javasolja a bajor CSU elnöke

Markus Söder szerint itt az ideje, hogy az EPP és a Fidesz útjai különváljanak.

Orbán Viktor „új barátai, Wilders, Le Pen és az AfD egy első és második osztályból álló Európáról álmodnak”, ellenfeleket keresnek, megosztottságot akarnak jobb- és baloldal között, és gyűlöletet szítanak, eközben pedig megnyitják az ajtót egy „baloldali Európa” előtt, csak azért, hogy szert tegyenek egy „hatásosabb ellenségképre” – hangsúlyozta Manfred Weber.KAPCSOLÓDÓ

Szijjártó Péter: Manfred Weber szégyellje magát

Szijjártó Péter: Manfred Weber szégyellje magát

A külügyminiszter szerint Weber azon munkálkodott, hogy eltávolítsa a Fideszt a Néppártból.

A politikus szerint ezzel szemben a kereszténydemokraták

„A KÖZÖS EURÓPAI-NYUGATI ÉRTÉKEK VÉDELMEZŐI”, ELUTASÍTJÁK A „NACIONALISTA EGOIZMUSOKAT”, ÉS AZ EURÓPAI TÁRSADALMAK ÖSSZETARTÁSÁRA TÖREKEDNEK – HANGSÚLYOZTA. 

fecsego.eu/index.hu

Leave a Reply 82 megnézve, 1 alkalommal mai nap |