| Mobile | RSS

Hírek. Európai Parlament Covid-19 változatok: a jelenlegi helyzet és az oltásokra gyakorolt ​​hatás az EU-ban

Társadalom 20-03-03 – 13:30  

A védőfelszerelést viselő laboratóriumi technikus dolgozik a SARS-CoV-2 vírus és annak variánsainak genomszekvenálásán a párizsi Pasteur Intézet légzőszervi vírusainak nemzeti központjában
© Christophe ARCHAMBAULT / AFP 

A meglévő Covid-19 oltásoknak hatékonynak kell lenniük az új változatokkal szemben – mondták a szakértők az EP-képviselőknek március 15-én.

Az EU oltási stratégiájának folyamatos figyelemmel kísérésének részeként a Környezetvédelmi és Közegészségügyi Bizottság tagjai meghallgatták az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ , az Európai Gyógyszerügynökség és az Egészségügyi Világszervezet képviselőit az oltóanyagok hatékonyságáról a vakcinák mutációi ellen. a Covid-19 vírus.

Ez volt a legújabb olyan meghallgatások és események sorában, amelyek során a Covid-19 válság kulcsszereplői folyamatosan tájékoztatják az EP-képviselőket munkájukról.

Három fő változat az EU-ban

Dr. Bruno Ciancio, az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ felügyeletének vezetője elmondta, hogy az EU-ban jelenleg három fő aggodalomra okot adó változat létezik: az Egyesült Királyság, a dél-afrikai és a brazil változat.

A változatok jelenlegi ismerete alapján elmondta, hogy a központ modelljei azt jósolják, hogy az EU által bevezetett jelenlegi intézkedések és oltási stratégia továbbra is hatékonyak lesznek, ugyanakkor hangsúlyozta annak fontosságát, hogy az országok nyomon kövessék a variánsokat és azok elterjedését.Fő Covid-19 változatok: az esetek száma az EU-ban, Izlandon, Liechtensteinben és Norvégiában

  • Brit változat: 24 000 eset 28 országban
  • Dél-afrikai változat: 900 eset 18 országban
  • Brazil változat: 200 eset kilenc országban

Gyorsabb az oltások jóváhagyása

Dr. Marco Cavaleri, az Európai Gyógyszerügynökség Covid-19 sürgősségi munkacsoportjának elnöke elmondta, hogy az ügynökség szorosan figyelemmel kíséri az oltások hatékonyságának tanulmányozását az új Covid-19 variánsokkal kapcsolatban.

Szerinte az új változatokhoz igazított oltások jóváhagyási folyamata gyorsabb lesz: „A gyártóknak nem kell a teljes fájlt a semmiből újból benyújtaniuk, de a dózisok variációjaként fogják jóváhagyni, ami a gyógyszerkészítmény eredeti jóváhagyásához vezetett. vakcina. Ez sok időt takarít meg, és egyszerűbbé és rugalmasabbá teszi a dolgokat. ”

Globálisan összehangolt válasz szükségessége

Katherine O’Brien, az Egészségügyi Világszervezet oltási és biológiai igazgatója hangsúlyozta, hogy globálisan összehangolt válaszra van szükség a változatok megfelelő felügyeletének és értékelésének biztosítása érdekében, mérve azok lehetséges hatását az oltásokra, az oltóanyag összetételének módosítását, az oltásokhoz való hozzáférést és kiosztást. .

Kiemelte továbbá az üzenetküldés fontosságát a közbizalom fenntartása érdekében, valamint a meglévő oltóanyagok hatékonyságával kapcsolatos téves információk magas kockázatát.

Az összes érdekelt fél közötti partnerség előmozdítására irányuló uniós terv

Az Európai Bizottság reagált az új koronavírus-változatokra a Hera inkubátor készültségi tervével, amelyet hétfőn mutattak be a környezetvédelmi és közegészségügyi bizottságnak. A cél a kutatók, az ipar, a szabályozók és az állami hatóságok koordinálása az új változatok oltóanyagainak gyors fejlesztése, jóváhagyása és elegendő előállítása érdekében.A Hera inkubátor a következőkre összpontosít:

  • Gyors felismerés és alkalmazkodás a vírusvariánsokhoz
  • Az oltások gyorsabb jóváhagyása
  • Jobb termelési kapacitások

fecsego.eu/Európai Parlament

Leave a Reply 130 megnézve, 1 alkalommal mai nap |