< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Deszki Közélet, EE Minisztériuma, Életképek/bulvár, főszerkesztő blogja, Közélet, Rendőrségi hírek / Blog article: Rendőrség-ellenőrzés-vasút Huszonnégy órás fokozott vasúti ellenőrzés lesz szerdán

| Mobile | RSS

Rendőrség-ellenőrzés-vasút Huszonnégy órás fokozott vasúti ellenőrzés lesz szerdán



    Budapest, 2021. március 23., kedd (MTI)

– Szerda reggeltől csütörtök reggelig fokozott vasúti ellenőrzést végeznek a rendőrök – közölte az Ország Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata.

     A police.hu honlapon kedden közzétett közlemény szerint a Railpol (Vasúti Rendőrségek Európai Szervezete) által koordinált akcióban részt vevő szervek szerda reggel hét órától huszonnégy órán át végeznek fokozott ellenőrzést a vasúti biztonságért.
    A 21. Rail Action Day 24 Blue elnevezésű akció célja elsősorban a személyszállító vonatok rendőri ellenőrzése, a vasúti határátkelőhelyeken a személy- és tehervonatok ellenőrzése, az utasok és a jegyvizsgálók sérelmére elkövetett jogsértések megelőzése, megszakítása. Fokozott figyelmet fordítanak a közfeladatot ellátó, illetve a hivatalos személy elleni erőszak megelőzésére, megakadályozására.
    Az ellenőrzés kiterjed a fémlopások megelőzésére, az illegális migráció és az ahhoz kapcsolódó más jogellenes cselekmények, valamint a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények elleni hatékony fellépésre, valamint a vasúti kocsikat károsító garázda cselekmények megelőzésére, felderítésére is – írták.


fecsego.eu/MTI

Leave a Reply 104 megnézve, 1 alkalommal mai nap |