| Mobile | RSS

Hajléktalanokat ellátó fővárosi kórházat zárat be a kormány a járvány kellős közepén

A Nemzeti Vagyonkezelő felmondta a bérleti szerződést, irodaház költözik a kórház helyére.

RÖVIDENMA, 12:57

Karácsony Gergely megválasztott főpolgármester sajtótájékoztatót tart, miután átvette hivatalát elődjétől, Tarlós Istvántól a Városházán 2019. október 17-én.
Karácsony Gergely megválasztott főpolgármester sajtótájékoztatót tart, miután átvette hivatalát elődjétől, Tarlós Istvántól a Városházán 2019. október 17-én.Fotó: MTI/Kovács Tamás

A kormány a koronavírus-járvány idején rengeteg kiszolgáltatott ember ellátását sodorná veszélybe azzal, ha egy irodaberuházás miatt bezárnák a hajléktalan embereket ellátó, XIII. kerületi Szabolcs utcai kórházat – írta Karácsony Gergely pénteken a Facebook-oldalán.

Budapest főpolgármestere közölte: a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő egyoldalúan felmondta a bérleti szerződést a fővárosi önkormányzattal arra a Szabolcs utcai ingatlanra, amelyben a hajléktalan embereket ellátó kórházat működteti a főváros. A szerződést azért mondták fel, hogy a kórház helyére „központi költségvetési szervet” költöztessenek – tette hozzá.

Azt írta: január óta három miniszterrel is igyekeztek megértetni a kialakult helyzet tarthatatlanságát, a héten pedig a miniszterelnök figyelmét is felhívta arra, hogy a kormány ezzel rengeteg kiszolgáltatott ember ellátását sodorná veszélybe, és újabb terheket rakna az így is az összeomlás szélén álló egészségügyi intézményekre.

Karácsony Gergely kiemelte: a járvány lecsengése után a fővárosi önkormányzat kész tárgyalni arról, hogy a hajléktalankórháznak máshol találjanak méltó elhelyezést, járványidőszakban azonban ez kivitelezhetetlen. „Szóltunk, írtunk, beszéltünk, egyeztettünk, hogy a kormányt jobb belátásra bírjuk. Eddig semmi. Talán majd most…” – fogalmazott.

fecsego.eu/röviden

Leave a Reply 123 megnézve, 1 alkalommal mai nap |