| Mobile | RSS

Egy kis ország halála…

KÖZÉLETFrissítve: 2021 márc 27.

✏️ Európa szívében van egy ország, ahol egy mezei politikus négy nap alatt eltapsol egy éves minimálbért, mert Új-Zélandon hallgatja Mick Jaggert.

✏️ Van egy ország, ahol a miniszterelnök elmegy valamiért, valahogy és valamivel családi ügyben Svájcba, aztán hazajön vonattal, hogy másnap mi az istent is csináljon egy azeri diktátorral.

✏️ Egy ország, amelynek kormányszóvívője egy Európa és világ előtt elismert idős magyar filizófusnőre azt mondhatja, hogy lejárt szavatosságú vén komcsi, és nem történik semmi.

✏️ Egy ország, melynek gyűlölettől elvakult polgárai mocskos politikai érdekük védelmében minden demokratikus ellenzéki jelöltet hazugsággal, hamis vádakkal, aljas rágalmakkal járatnak le, és megint nem történik semmi.

✏️ Egy ország, ahol az emberek a hírekből tudják meg, hogy folyamatosan emelkedik az átlagkereset, miközben naponta átlagosan 10 család lesz a nincstelenség rabja bilincs nélkül.

✏️ Egy ország, ahol a szavazás mindig egy utazó színházhoz, a tüntetések pedig egy előre megírt, időponthoz kötött zenés fesztiválhoz hasonlítanak.

✏️ Egy ország, ahol akkor van háború, amikor a kormány megmondja nekik, hogy ki az ellenség.

✏️ Egy ország, ahol meg nem született gyerekre lehet kérni jelzálogot, miközben egy maffia szervezet erővel vagy csellel megszerzi az ingóságaikat.

✏️ Van egy zsebrevágott hely, ahol néhány szemfüles élősködő felvásárolta az egész országot, miközben már “kétharmad” térdel vagy éppen már földön fut.

✏️ Van egy ország, amely a stadionok, millárdos gázszerelők, családi bizniszek, államosítások, korrupció földje. A gyülölködés, irígység, bizonytalanság országa. A szervilis politikusok és a szervilis média otthona.

✏️ Egy ország, amely úgy rombol, hogy kifele osztogat, befele fosztogat. Ahol leszakadhat a kórház plafon, de van óriásplakát.

✏️ Van egy ország, ahonnan mennek el a fiatalok, az orvosok, diplomások és szakmunkások, mégpedig tömegével.

✏️ Egy ország, ahol sem államosítások, sem jogfosztások, sem a magántulajdon szentségének eltörlése, a szólás-, vallás-, lelkiismereti- és gondolati szabadság eltiprása nem visz már senkit az utcára.

✏️ Egy ország, ahol szép csendben az egész világot felforgató tagadhatatlan diktatúra folyik, és mégis demokrácia van.

✏️ Európa szívében van egy ország, ahol életveszélyes nem kormánypártinak lenni. Európa szívében van egy ország, ahol én élek…

Forrás:Architektúra/facebook

forrás:OLKT

Leave a Reply 120 megnézve, 1 alkalommal mai nap |