| Mobile | RSS

Drámai nyílt levél: “5” percenként hal meg egy magyar ember

BELFÖLDKÖZÉLETFrissítve: 2021 ápr 5.

Megsimogatja egy beteg homlokát egy védőfelszerelést viselő orvos a fővárosi Honvédkórház koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított osztályán 2021. április 1-jén./Fotó. MTI

Sajnos a koronavírus-járvány már több mint egy éve beárnyékolja az életünket, így ez már a második húsvéti ünnep, melyet a megszokottól eltérően vagyunk kénytelenek ünnepelni.

A tragédiákkal beárnyékolt rendkívüli ünnep alkalmából, egy őszinte nyílt levelet tett közzé Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője:

“Sokat gondolkodtam ezeken a sorokon: egyszerre akartam méltó lenni a húsvéti szentséghez, minden hívő ember elmélyüléséhez és egyszerre akartam őszinte lenni saját érzéseimhez, dühömhöz és a feszítő igazsághoz. Amikor elmúlik egyszer ez a kórság, amikor végre fellélegezhetünk, bizonyosan el kell jönnie a számadásnak.

Magyarországon ma öt percenként elveszítünk egy embert a koronavírus miatt. Öt percenként.

ÖT PERC EGY ÉLET.

Mire Ön elolvassa ezt a szöveget és tovább lapoz, további két ember hagyott itt minket a vírus szövődményei miatt. Annyian halnak meg naponta a járvány következtében, amely összességében már egy jelentősebb település lakosságának felel meg. Egyetlen értelmetlen halál is sok, mi pedig már többet vesztettünk húszezernél. Ezt nem lehet beárazni, ezen nem lehet „esti romantikáról” kedélyeskedő tévéinterjúkkal túllépni, ezt nem lehet plakátokkal elfedni, ezt nem lehet elhallgatni, kicsinyíteni, elhazudni, letagadni.

ÖT PERC. ENNYI EGY EMBERÉLET MOST. EGY VALÓDI KERESZTÉNY, HOGY TUD ILYENKOR AKÁR NÉGY ÓRÁT IS NYUGODTAN ALUDNI?”

– teszi fel a kérdést Ujhelyi arra célozva, hogy Orbán Viktor néhány napja azzal nyugtatta a végletekig túlhajszolt orvosokat, hogy ő is csak napi négy órát alszik.

A szocialista képviselő nyílt levelében kiemeli: “Most az, aki nem a védekezéssel, aki nem az emberi életek mentésével foglalkozik, az bűnt követ el.

NEM ÁLLHAT EGYENES GERINCCEL A KERESZTÉNYSÉGBEN, AKI EZT AZ IDŐSZAKOT IS CSAK MOHÓ HARÁCSOLÁSRA, HAZUG GYŰLÖLETKELTÉSRE HASZNÁLJA FEL.

Az igazi keresztények jól ismerik a Bibliát, benne például János első levelét, amiben többek között ez olvasható: „(…) Ha valaki azt mondja: ’Szeretem Istent’, a testvérét viszont gyűlöli, az hazug, mert aki nem szereti testvérét, akit lát, nem szeretheti az Istent, akit nem lát.” Akinek húszezer ember halála csak egy kijavítható-megmagyarázható statisztika; akinek ilyenkor is jut ideje ellenség gyártására, gyűlöletkeltésre és nyilvánvaló hazugságok terjesztésére, az vagy embertelen vagy istentelen.

Az Úr mindenkinek megbocsájt az út végén. Számomra az a kérdés, hogy mi megbocsájthatunk-e. Gondolkodjunk el ezen. Öt percig.” – zárja sorait Ujhelyi.

fecsego.eu/OLKT

Leave a Reply 136 megnézve, 1 alkalommal mai nap |