| Mobile | RSS

Európában is megjelent a veszélyes indiai kettős mutáns vírus

SZILÁGYI SZABOLCSTEGNAP, 10:58

A Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpont virológiai kutatócsoportjának munkatársa nukleinsav kivonást végez egy biztonsági fülkében a központ laboratóriumában Pécsen 2020. április 18-án. A laboratóriumba Baranya, Somogy, Tolna és Zala megyéből érkeznek minták.
A Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpont virológiai kutatócsoportjának munkatársa nukleinsav kivonást végez egy biztonsági fülkében a központ laboratóriumában Pécsen 2020. április 18-án. A laboratóriumba Baranya, Somogy, Tolna és Zala megyéből érkeznek minták.Fotó: MTI/Sóki Tamás

Kevesebb mint egy hónap alatt jutott el Indiából Nagy-Britanniába a koronavírusnak az a variációja, amelyről még azt sem tudni, hogy mennyire hatásosak ellene a vakcinák – írja a Sky News.

AZ INDAI KETTŐS MUTÁNSNAK NEVEZETT VÁLTOZATOT ANGLIÁBAN MÁR 73, SKÓCIÁBAN PEDIG NÉGY ESETBEN MUTATTÁK KI.

Szakemberek szerint a vírus azért lehet veszélyesebb, mert a tüskefehérjéjén lévő két mutáció miatt egyszerre fertőzőbb és ellenállóbb is a szervezet immunválaszával szemben. Azt egyelőre nem tudni, hogy a jelenlegi védőoltások mennyire hatásosak a kettős mutáns vírus ellen.

A veszélyes variánst már legalább öt indiai szövetségi államban kimutatták, az országban az elmúlt napokban 200 ezer fölött volt az új fertőzöttek száma.

fecsego.eu/röviden.hu

Leave a Reply 124 megnézve, 2 alkalommal mai nap |