< Böngészés > Főoldal / Vásárlói panaszok / Blog article: Márciusi panaszok

| Mobile | RSS

Márciusi panaszok

2010. március 28. | 1 Hozzászólás | Vásárlói panaszok

Ebben a hónapban számos vásárlói panasz- bejelentés érkezett szakmai irodánkhoz, mint az előző hónapokban. Többen kifogásolták, pl, Bús Gyula hogy a TESCOBAN az árkedvezményes (198Ft) cseresznye paprika minősége még állati etetésre sem alkalmas!! Kimentünk – Tisza – menti Regionális Kulturális Fogyasztóvédelmi Egyesülettel közösen a helyszínre. Meggyőződtünk a bejelentő panaszáról. A terméket Vitál Zrt Lánycsók Dózsa György u 68 alatti vállalkozás forgalmazza. Az akciós termék 5/4 üvegben, tisztatömeg 630gr, töltőtömeg 320gr- ként jelölve.

Az irodánkban a társszervvel közösen felbontottuk az akciós terméket, s láss csodát, a bejelentőnek ismét igaza lett! – mint mindig! Az áru mérete – átmérője- megegyezett a cseresznyemag méretével,(!) keménysége, pedig a rothadt paradicsom maradványával. A vásárlás időpontja 2010. február, 27. Arra lennénk kíváncsiak, – a megrendelő nem látta átvételkor a selejt bosszúját? Milyen szempont – érdek állhatott a sátáni minőségű üveges savanyúság átvételében. Talán, felül kellene vizsgálni a hazánkba érkező, illetve itt „gyártott” élelmiszerek… stb. emberi fogyasztásra alkalmas termékek listázását? Savanyúság – üveges, nylonos – csomagolása, kivitelezése, ÁNTSZ előírásokat, sértő helyszíneket, a magyar televízió több esetben bemutatott, s kérte a lakosságot, tegyék meg a közérdekű állampolgári bejelentéseiket. Mivel ezzel megállíthatnának – közösen – egy „járvány” elterjedését. Emlékezzünk az illegális vágóhidakra, hentesáru, füstöltáruk előállítására, helyszíneire, koszos, férgektől rágott húscafatokra, fertőzött eszközeikre… Más. Panaszosunk kifogásolta, hogy a Tescoban akart vásárolni rotációs kapát, 2010. március, 5 – én 14 óra 30 perckor (akciós újságban meghirdetett termék) s annak műszaki paramétereiről kért volna tájékoztatást. Az épp ott kószált eladónő nem tudott kielégítő választ adni, mivel nem a szakterülete! – nyilatkozta. HMMM! Ezért kérte a fogyasztó, hívjanak egy szakeladót, aki netalántán a felmerült komplikációra megfelelően tud tájékoztatót adni! – Nincs ilyen! – érkezett a gyors válasz. Továbbá, kérte a kereskedelmi igazgatót, hogy jöjjön le, aki nem volt hajlandó leereszkedni a tudatos vásárlóhoz!!!! Érdekségként megjegyzem, a kínai motorral felszerelt akciós rotátornak, (56. 990FT) nem volt kielégítő a dobozban található műszaki leírása! A csomagban nem találtuk a hozzá tartozó – összeszerelésre alkalmas – szerszámokat, ami speciális kulcs, illetve csavarok lettek volna!! Az eladónő véleményem szerint mindent elkövetett, ami a tudásával állt kapcsolatban. E szerény szakmai képességét, a kereskedelmi igazgató úr, a demonstrációjával alátámasztotta! – ezzel nemcsak a beosztottját, hanem önmagát is minősítette! Már nem először észlelik a vásárlók a Tesco ilyen jellegű üzleti magatartásbeli hozzá állását… Más. Praktiker – ben a nőnapra meghirdetett motoros láncfűrész (19. 900Ft) már a nyitást követő 30 percben elfogyott! Felháborodott vásárlók jelezték ezt a „pofátlanságot”. Nem ez az első eset ebben az áruházban! – méltatlankodott Dezső bácsi. Kimentünk a Tisza – menti Regionális Kulturális Fogyasztóvédelmi Egyesülettel, hogy meggyőződjünk a bejelentők panaszáról. Ismét nekik, lett igazuk, mint mindig!! Az észrevételeinket rögzítettük a vásárlók könyvébe, BE 014537 számon.

Klubunk izgatottan készült a Fogyasztóvédelmi Konferenciára, amit Székesfehérváron rendeztek. Nagymértékű támogatást kaptunk a Tisza – menti Regionális Kulturális Fogyasztóvédelmi Egyesülettől, a Fecsegő Közéleti Információs Fogyasztóvédelmi Magazintól, Schmidt Mónika projek menedzser, Jován László Hálózat televízió, s nem utolsó sorban Szabó Miklós Úrtól a Társadalmi Unió Elnökétől! Köszönjük! A Csm – i Békéltető Tanács elnöke, Dékány László megköszönte a megtiszteltetést, és ígéretet tett, – számos elfoglaltságuk miatt, egyedül képviseli, de képviseli a céget! Az „Emberek És A Társadalom” meghívójából néhányan sajnálattal vettük tudomásul, hogy az előadók névsorában nem szerepelnek a szakmai hálózatunk kiemelkedő egyéniségei….- ámbár, az Országos Fogyasztóvédelmi Konferenciát a Társadalmi Unió rendezte! Ezért a szünetben – minden szervezést nélkülözően – megalakult egyes társadalmi szervezetek tagjaival, vezetőivel, az önkéntesek véleményformáló össztüze! Szenvedélyes tényfeltáró vélemények következtek. Tapinthatóvá vált, a mellőzöttség! Csak megjegyzem: – továbbá pszichés, valós eseménysorok tupírozták az emberek idegeit. Pl, 1, az ebéd, ami többünknek nem jutott! 2, az ügyintézők – szgk – felkészületlensége.

A klubfoglalkozás másik kiemelt témája az Unió, Eurostat statisztikai szervezetének felmérése volt. Érdekes adatokat tartalmazott az „eus” országok régióinak fejlődésében kimutatott számhalmaz. A régiók gazdasági előmenetele vált ebédtémává az Unión belül. A desszert, a vén Európa 271 körzetéből a Dél – alföldi Régió az utolsók között… és az ország…? a hallgatóság megdöbbent a hír hallatán, majd lendületes párbeszéd következett. Mindenki érvelt, locsogott, s közben hullt a hó…

Leave a Reply 3239 megnézve, 1 alkalommal mai nap |