< Böngészés > Főoldal / Fogyasztóvédelem / Blog article: Budapesti fogyasztóvédelem!

| Mobile | RSS

Budapesti fogyasztóvédelem!

2010. július 22. | 1 Hozzászólás | Fogyasztóvédelem

A magyar főváros élénk utcái, terei, áruházláncai, a fiatalok mozgásterévé vált, akik lassabb, ám tartalmasabb életre vágynak. Érzik, tudják hogy – jól tudják – a kevéske pénzükért is kiváló minőségű terméket (ket) érdemelnek. Úgy gondolom, hogy a magyar fogyasztóvédelem biztosítja számukra ezt a márka igényt. A felügyelőségek, társszervek a világ élvonalához tartoznak. (vö: VPOP) E tényt már többször bizonyítottuk! A nálunk egyre erősödő rendszerben dominánssá válnak a közszereplők véleményei. A kommerciális centrumok kezdenek észhez térni! (Elég későn!) Nem lehet a magyarokat, a fiatalokat félvállról venni! Már az Unióban is tudják, látják, érzik. Ez így helyes! A megvállasodott fogyasztóvédelem arculatát, mutatja, növekszik a társadalmasított szervezetek létszáma, igaz, hatáskör s jogosítványok hiányában fulladozik a hathatós intézkedés. A közérdekű panaszok kivizsgálására azonnal reagálni kellene. Azt gondolom, ezen a területen, még van mit tennünk. Az Európa Unió szívében lévő Budapesten kétmillió ember lakik, s legalább ennyi látnivaló, érdekesség… stb. van. Ínyencségek száma megközelíti a lakosság hetven %- át. A divat meghatározza a fogyasztóvédelem aktivitását, amely leginkább megérinti a vásárlót. Bámulatra méltó, ahogy a pestiek fittyet hánynak a fogyasztóvédelmi jogsértésekre.(?) Élik az életüket az önmaguk által diktált tempóban. Megszégyenítően keveset alszik fővárosunk népe! Az éjszakai üzletek, mint éttermek, fodrászatok, áruházak internet kávézók… stb. minden órában elérhetők a mitikus pesti éjszakában. Itt minden, de minden megtörténhet! Az egyik legnépszerűbb áruházláncban hajnalig tartanak nyitva. Az éjjeli vásárlók egyedül álló, nők – férfiak! Talán nem tudnak aludni, vagy unatkoznak?

Egy friss felmérés eredménye, hogy ezek a közszereplők lelkileg elégülnek ki, ha éjszaka kószálhatnak az árurengetegben. Lassúbb tempóra váltanak! Mi célból? Mert harmóniát keresnek a felgyorsult fővárosban. Napközben számtalan öltönyös ficsúr rohangál mobiltelefonnal a kezében! Közben, a parkokban, köztereken ráérősen üldögélő párok díszítik a morális látványt. Ez érdekes?(!) A padon elterpeszkedők megnyugtató testhelyzete dísztelenné varázsolja a bámészkodók tömegét. Később ők válnak potenciális éjszaki vásárlókká! A lányok miniszoknyája többet mutat az ártatlanságukból… ők a két lábon járó üzleti reklámarcok. Egy éjjeli vásárláskor volt szerencsém végig nézni egy baráti társaság vásárlási szokását, valamint a fogyasztóvédelmi ismereteit hallgatni. Kimondható, a magyar fiatalok fogyasztóvédelmi ismeretei, nem marad el az EU fiataljai mögött. (mért maradna el!) Megnézik a termék lejárati dátumát, vizsgálják a csomagolást, ellenőrzik az alkotóelemeit, összetevőit, azután egymás közt vitatják a minőséget. Az egyikőjük hangosan felkiáltott,- a napfény íze! A többiek megálltak, majd hátra fordulva – tudjuk, jeges tea! A Lipton világszerte a tea szakértője, – mondta domborított mellel a fiú. Én még hozzátettem. – ne feled, a Lipton Ice teák mindegyike gazdag jótékony antioxidánsokban. Nevetni kezdtek.

Vannak olyan csoportok, kik leutánozzák a televízióban látott fogyasztóvédelmi reklámot. (Ede- Viola) Ez az ismeretszerzés legtipikusabb példája. A gyakorlatnál nincs nagyobb mester!  Epilógus. Túlnyomó részben a stabil fogyasztóvédelem függ a magyar gazdaság növekedésétől. A vállság visszafogta a keresletet, közben a kínálat darabokra zúzza a hazai piacot. Európa s az Unió prédává vált, az igen lelassult Amerikai gazdaságnak. Ez által az Unió fogyasztóvédelme a vártnál sebezhetőbbé vált. Egyedül a magyar fogyasztóvédelem az, ki tartósan stabilizálta az élbolyban lévő helyezését! Idén a Minisztérium lassúbb tempót diktált. Mi végett? – kérdik a gazdasági szektorból. A válasz, – fontosabb a finomítás, az ellenőrzések fejlesztése, a feketemunka visszaszorítása… stb. Ergo. A fogyasztóvédelem igen hasznos dolog. – tisztában van vele egyre több család Magyarországon.

Ez az ismeretanyag kényelmes vásárláskor. Mindez, nem jelenti azt, hogy minden esetben felszabadultan tesszük a dolgunkat. Sőt, akadnak olyan helyzetek, mikor jó, ha nem fitogtatjuk szakértelmünket. Az egyik tipikus példa a szállodában, játszódhat le velünk Pl, szobai mini bár esete? Hihetetlen de igaz! Az ügyfél ilyen szintű kihasználtsága legális az Európai Unióban!? Ennek szabályozatlansága a fogyasztóvédelem nem megfelelő működése az oka!! Az EU szakértők véleménye alapján nem is lesz változás, míg nem rohamozzák meg az illetékes szerveket a megkárosított fogyasztók! Ez igaz a tiszteletet parancsoló Budapestünkre is!
-oil-

Leave a Reply 3151 megnézve, 2 alkalommal mai nap |