< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Berki Krisztián aranyérmes lólengésben a tornász vb-én

| Mobile | RSS

Berki Krisztián aranyérmes lólengésben a tornász vb-én

2010. október 24. | hozzászólás | Sport

Berki Krisztián aranyérmes lett szombaton a rotterdami tornász-világbajnokság szombati lólengés-döntőjében. A magyar versenyző – aki legerősebb szerén eddig négyszer nyert Európa-bajnokságot, és kétszer volt vb-ezüstérmes – ezzel pályafutása csúcsára ért fel. Berki a selejtezőben a legmagasabb pontszámot kapta, és a döntőben is csak egy kis hibája volt, de így is kiugróan magas, 15.833 pontot kapott. A riválisok közül a brit Louis Smith megközelítette őt, ám így sem tudta befogni (15.733). Az ausztrál Prashanth Sellathuraitól lehetett még tartani, ám ő is elmaradt legjobbjától, és gyakorlata közel sem volt olyan anyagerős és látványos, mint Berkié, így aztán végül a magyar tornász nyakába akasztották az aranyérmet.

Kattintson a hirdetésre!

Berki sikerével olyan magyar lólengés-nagyságok közé emelkedett, mint például Magyar Zoltán, Borkai Zsolt, Sivadó János, Guczoghy György és Pelle István. Berki mögött a brit Louis Smith lett a második, az ausztrál Prashanth Sellathurai pedig a harmadik.

“Nagyon örülök, hogy végre a világ tetejére értem. Egyelőre még nem is tudom felfogni, hogy sikerült. Azt hiszem, ma életem legjobb formájában voltam, már a bemelegítésnél tudtam, hogy minden rendben lesz” – mondta Berki. “Végig nyugodt voltam, egyáltalán nem voltam ideges, és a szokások szerint a gyomromat sem terheltem meg, csak egy könnyű reggelit fogyasztottam, mivel sokkal jobban szeretek üres hassal versenyezni. Az idei teljes felkészülésünk nagyon jól sikerült, nagyon köszönök mindent edzőmnek, a gyúrónknak, Haraszti Lászlónak, aki ma is energiaátvitellel segített, a családomnak, a páromnak és még sok mindenkinek, leginkább a szurkolóknak. Most itt az örömünnep, néha még az örömkönnyek is előjönnek, úgy gondolom, igazából majd akkor fogom fel vb-győzelmemet, ha hazamentem, és egy kicsit lepihentem”.

“Egyelőre alig találom a szavakat, nagyon-nagyon örülök. Fantasztikus, amit Krisztián elért, én már a bemelegítésnél, az első fogásnál láttam, hogy ma nagyon jó állapotban van. Már akkor éreztem, hogy meglesz ez az arany, hiszen sok-sok éve készültünk erre. Szerintem idén sikerült a legjobban a felkészülés, mind fizikálisan, mind mentálisan, ennek köszönhető most a siker” – mondta Kovács István férfi vezetőedző.

“Nagyon nagy dolog Krisztián aranyérme a magyar tornasportnak, utoljára 2002-ben Csollány Szilveszter nyert világbajnokságot. Ha jól számolok, ez sportágunk 10. vb-aranya. Lólengésben egyébként több, mint 20 éve nem volt vb-aranyunk!” – mondta Altorjai Sándor, a magyar szövetség főtitkára.

Eredmények, lólengés, világbajnok: BERKI KRISZTIÁN 15.833 pont 2. Louis Smith (Nagy-Britannia) 15.733 3. Prashanth Sellathurai (Ausztrália) 15.566.

(MTI)

Leave a Reply 1584 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: