< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Brüsszel elküldte megkeresését a távközlési adó ügyében a magyar kormánynak

| Mobile | RSS

Brüsszel elküldte megkeresését a távközlési adó ügyében a magyar kormánynak

Elküldte megkeresését az Európai Bizottság a magyar hatóságoknak a távközlési válságadóval kapcsolatban – jelentette be a testület szóvivője, Jonathan Todd. Elmondta, egyelőre puszta tájékozódásról van szó: azt remélik, hogy a válaszban magyar részről részletesen megvilágítják a tervezett intézkedéseket ezen a területen. A levél egyébként emlékeztet az uniós tagországok jogszabályban foglalt kötelezettségére – tette hozzá Todd, megismételve, hogy az érintett EU-irányelv tiltja a különadóztatást a távközlésben, ha annak célja nem kötődik közvetlenül az ágazathoz.

Kattintson a hirdetésre!

Orbán Viktor miniszterelnök a múlt héten jelentette be, hogy a kormány további válságadókat kíván bevezetni, amelyet a távközlési, illetve telekommunikációs, az energetikai szektor és a kereskedelmi áruházláncok fizetnek be a költségvetésbe. A távközlési, illetve telekommunikációs szektor 2010-2012 között évi 61 milliárd forintot fizetne be.

(MTI

Leave a Reply 1573 megnézve, 3 alkalommal mai nap |