< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Magyarország megjelenítését segítheti a tudománydiplomácia az EU-elnökség idején

| Mobile | RSS

Magyarország megjelenítését segítheti a tudománydiplomácia az EU-elnökség idején

2010. október 24. | hozzászólás | Közélet

A tudománydiplomácia segítheti Magyarország nagyon hatékony megjelenítését a médiában 2011. első félévi EU-elnöksége idején – mondta Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnöke egy pénteki budapesti konferencián. Pálinkás József úgy fogalmazott: “A tudománydiplomácián keresztül jelentősen és markánsan meg tud jelenni Magyarország az európai médiaszíntéren”. Az MTA-elnök a magyar EU-elnökség médiabeli megjelenítéséről rendezett tanácskozáson hangsúlyozta: nagy lehetőség lesz arra, hogy a magyar tudományos élet megjelenjen az EU-elnökség alatt.

Kattintson a hirdetésre!

Ehhez szerinte a kormány és az MTA, illetve a civil szervezetek összefogására van szükség, valamint arra, hogy a sajtó ne ellendrukkerként, hanem a valóságnak megfelelő tudósításokkal számoljon be a magyar elnökség fő témáiról, üzeneteiről.

A magyar tudományos élet kedvező külföldi sajtóbeli megjelenítésével összefüggésben az Akadémia elnöke megemlítette, hogy a CNN amerikai hírtelevízió is beszámolt a 2009-es World Science Forum sikeres budapesti megrendezéséről, az eseményt 2011-ben is megrendezik.

“Európa és a világ természetesen ránk figyel az EU-elnökség idején” – mondta Pálinkás József az MTA budavári épületében rendezett konferencián, amely a tizenharmadik a 2011-es magyar EU-elnökség szakpolitikai stratégiái című, 2009 januárja és 2011 júniusa közötti konferenciasorozatban. A pénteki rendezvényen több mint százan, köztük kutatók, civil szervezetek képviselői és külföldi diplomaták vesznek részt.

Az MTA elnöke fontosnak nevezte, hogy az EU-elnökség idején a magyar kormány és a tudomány képviselői együttműködjenek. Kifejtette, az Akadémia közfeladatai közé tartozik sok olyan tudományos kutatási és fejlesztési kérdés, amelyekről a magyar EU-elnökség idején is szó lesz majd. Elmondta, hogy az MTA húsz tudományos konferenciát szervez Magyarországon 2011 első félévében.

(MTI)

Leave a Reply 1599 megnézve, 2 alkalommal mai nap |
Tags: